#NUinseamnaNU, o campanie online de susținere a tinerei de 18 ani din Vaslui violată anul trecut de șapte indivizi

#NUinseamnaNU, o campanie online de susținere a tinerei de 18 ani din Vaslui violată anul trecut de șapte indivizi
Foto: invaslui.ro

În luna noiembrie a anului trecut, o elevă de 18 ani din Vaslui a fost sechestrată și violată de șapte indivizi cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani.

Fata se întorcea de la școală când a fost acostată de doi tineri care s-au oferit să o ducă acasă. A acceptat, cunoscându-l pe unul dintre ei. Însă, tocmai acela a oprit mașina pe un câmp și a chemat alți patru tineri. Doar trei au întreținut raporturi sexuale cu victima împotriva voinței sale. Ulterior au mers pe un alt câmp, chemând încă un tânăr. Aici au violat-o și ceilalți patru indivizi, conform vremeanoua.ro. Atunci când fata a leșinat, tinerii au stropit-o cu țuică, să-și revină.

Imediat ce a ajuns acasă, tânăra a povestit părinților și a sunat la 112. Șase dintre cei șapte agresori au fost prinși și prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate.

În luna aprilie, trei dintre inculpați au scăpat de arestul preventiv și au fost trimiși în arest la domiciliu.

În același timp, violatorii susțineau că „nu a fost viol, ci sex surpriză. Nu merităm 5 ani pentru 5 minute”, iar mama unui dintre ei a creat un grup pe Facebook în care făcea apel la aflarea mai multor informații despre victimă, de la persoanele care o cunosc, scrie vremeanoua.ro. Pentru că efectul nu a fost cel așteptat, ba din contră, grupul respectiv a fost șters.

Femeia a apelat la această metodă de discreditare a tinerei după ce familiile agresorilor au încercat, prima dată, să ofere bani fetei pentru a-și retrage plângerea.

Pe de altă parte, în ciuda încercărilor de defăimare a tinerei, mai multe ONG-uri și-au arătat sprijinul pentru victimă, iar bloggerii au postat mesaje de susținere, ba chiar lansează și un hashtag #NUinseamnaNU.

Între timp, unul dintre violatori a cerut voie instanței să părăsească localitatea, dar nu a avut succes. El făcuse cererea pentru a putea fi prezent la nunta surorii sale care va avea loc în altă localitate, potrivit vremeanoua.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`