Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Cluj: Sunt vizate contracte derulate de administrația judeţului în anii precedenţi

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Cluj: Sunt vizate contracte derulate de administrația judeţului în anii precedenţi

Procurorii DNA au descins la Consiliul Judeţean Cluj pentru a verifica legalitatea unor contracte derulate de administrația judeţului în anii precedenţi.

Potrivit Gazetei de Cluj, este vorba de modul în care s-au făcut exproprierile pentru pista Aeroportului Avram Iancu, de documente ce privesc drumul Răchițele IC-Ponor și de cele privind Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, dar și documente care vizează Cluj Arena.

Reprezentanții Direcției Generale Anticorupție, subordonată DNA, au ridicat mai multe documente de la sediul CJ Cluj.

Fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat pentru sursa citată că el „i-a chemat” pe procuorii DNA.
 
„Era și timpul! Există două plângeri la DNA făcute de Consiliul Județean de pe vremea în care eu eram  președinte, respectiv una pentru CMID făcută în  primavara  anului 2014  și una  legată  de drumul de la Ic-Ponor, decizie luată în  urma  expertizei  făcute de  acolo. Rezultatul expertizei de atunci arăta o frauda  majora.  La vremea aceea și  DNA dar și  organinismul  ce se afla în  subordinea celor de la OLAF au fost informați cu privire la acestea. Consider că în  urma  plângerilor făcute de mine se fac aceste verificări. Și nu mare îmi va fi mirarea să găsescă ceea ce caută. Aici mă refer la neregulile ce le bănuiau cu toții. Cât despre Cluj Arena, am înțeles că au cerut și actele de  la construcția acestesia, dar eu nu  mă pot pronunța. În afară de mici  probleme la costructie, tehnice, pe care le-am identificat în momentul recepției nu a fost vorba de nici o  altă dificultate ” declară Horea Uioreanu.

Fostul vice-președinte al Consilului Județean Cluj, Ioan Oleleu, a rămas surprins de prezența celor de la Direcția de Anticorupție. Ba mai mult acesta afirmă că a semnat mai multe sesizări către instituție. „ Probleme cu  Răchițele Ic-Ponor au  existat, să nu  mai vorbim de CMID. Cât despre Cluj Arena în  mandatul meu de vice-președinte nu  am avut ce observa la constuirea acesteia deoarece era deja finalizată. De fiecare dată când cei de la comisia tehnică mi-au semnalat  nereguli  am depus sesizări instuțiilor compentente. De altfel am și semnat plângerea făcută de Uioreanu la DNA din  2014 în care se  vorbea despre expertiza de la Ic-Ponor. Era de  așeptat să vină rândul și  județului Cluj, din NOu. Oricum eu nu  mi-a dat demisia din  Consiliul Județean pentru că ar fi fost presiuni  sau  bârfe cum spune lumea. Dacă sunt nereguli doar DNA le poate confirma”, a spus Ioan Oleleu pentru sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`