UPDATE // Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Marea Egee. Pilotul a fost găsit în viață

UPDATE // Un elicopter pilotat de un român s-a prăbușit în Marea Egee. Pilotul a fost găsit în viață
Un elicopter, care participa la stingerea unui incendiu de vegetație, s-a prăbușit în mare. Foto: Samos24

UPDATE // Pilotul era român și a fost găsit în viață, scrie presa greacă, care informează și că încă două persoane au fost găsite. Nu se cunosc informații despre starea acestora, deocamdată.

Elicopterul era închiriat de Ucraina și ajuta la stingerea incendiilor din Insula Samos. Elicopterul decolase din Samos la ora 16:39, iar accidentul s-a produs la ora 17:55. Se apropiase de punct pentru a lua apă și când a încercat să se ridice a pierdut controlul și a căzut, potrivit Digi24.

Stirea inițială: Un elicopter, care lua parte la stingerea unui incendiu de vegetație, s-a prăbușit în mare, în Grecia. Pilotul elicopterului a fost găsit în viață.

Potrivit Samos24, elicopterul s-a prăbușit în zona mării, pe plaja Plaka din Samos. Din primele informații se cunoaște că este un elicopter Mi-8 închiriat, din Ucraina, cu patru persoane la bord, care a fost mobilizat pentru a veni în sprijinul nevoilor crescute din sezonul de stingere a incendiilor.

Incendiul a izbucnit într-un punct dificil

Operațiunea de salvare a echipajului este în plină desfășurare. La locul accidentului au venit Garda de Coastă și aeronava Super Puma.

Forțele terestre și aeriene au fost mobilizate pentru stingerea incendiului. Mai exact, 28 de pompieri, 9 autovehicule, 4 avioane și 3 elicoptere lucrează pentru stingerea acestuia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`