Un incendiu forestier a izbucnit în apropierea unui oraş turistic din Turcia. Focul este alimentat de vântul puternic (VIDEO)

Un incendiu forestier a izbucnit în apropierea unui oraş turistic din Turcia. Focul este alimentat de vântul puternic (VIDEO)
Foto: Captură video

Pompierii  din Turcia s-au luptat miercuri cu un incendiu de pădure care a avut loc în apropierea oraşului turistic Datca din sud-vestul țării, unde se întâlnesc mările Egee şi Mediterană, conform  autorităților și media locale, relatează Reuters.

Pentru stingerea incendiului, la fața locului au intervenit nouă elicoptere, cinci aeronave şi mai multe autovehicule,  conform unui comunicat al Biroului guvernatorului provincial din Mugla, specificând  că focul se extinde și este alimentat de vântul puternic.

Incendiu forestier în apropierea unui oraş turistic din Turcia

Conform sursei citate, din imaginile difuzate la televizor se putea observa  fumul care se ridica din copaci şi elicopterele care încercau să stingă focul, aruncând cu  apă peste flăcările ce se extindeau în pădurea din zona turistică.

„Un număr mare de echipaje aeriene şi terestre au fost direcţionate în regiune. Au fost luate măsurile necesare de către echipele noastre pentru protejarea aşezărilor de incendiu”, se menţionează în comunicatul Biroului guvernatorului provincial din Mugla.

În același context, Turcia nu este singura țară care se confruntă cu astfel de incendii. De exemplu,   Franţa şi Portugalia au raportat și ele în ultimele săptămâni o serie de incendii de vegetaţie, mai ales din cauza faptului că  se confruntă cu al doilea val de caniculă în decurs de două luni.

De asemenea, incendiul care a avut loc în sud-vestul Turciei, aduce aminte de astfel de incidente care au avut loc  în 2021, mai exact la momentul în care flăcările au devastat 140.000 de hectare de teren din mediul rural.

Presa străină mai transmite că oficialii locali au avertizat că autorităţile nu au fost pregătite vara aceasta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:18 - Marcel Ciolacu, despre referendumul lui Nicușor Dan: Consilierii generali PSD vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli (VIDEO)
13:11 - „Se considera un rege”: Totul despre petrecerile cu abuzuri sexuale care au dus la anchetele și decăderea lui Puff Daddy
12:59 - Pasarela Îndrăgostiților din Timișoara, la un pas de prăbușire. Este traversată de sute de oameni
12:47 - Nicolae Ciucă, despre întrebarea propusă de PSD la referendumul lui Nicușor Dan: O să o analizăm. Este o datorie a noastră de siguranță în școli, de siguranță a cetățenilor. Nu cred că este nevoie de un referendum pentru acest lucru (VIDEO)
12:36 - PNL anunță un proiect de lege pentru referendumul lui Nicușor Dan. Nicolae Ciucă: Nu îmi asumam prin semnătură un astfel de demers dacă nu aveam convingerea că trebuie să mergem cu acesta până la capăt (VIDEO)
12:27 - Cea mai scăzută temperatură din țară, de vineri dimineața. La Miercurea-Ciuc mercurul a coborât sub pragul înghețului
12:22 - Primarul Capitalei le mulțumește lui Nicolae Ciucă și PNL pentru susținerea propunerilor sale și a referendumului. Nicușor Dan, despre întrebarea propusă de PSD pentru vot: „De principiu sunt de acord” (VIDEO)
12:05 - Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu Nicușor Dan: Am convenit inclusiv pe susținerea candidaturii la prezidențiale. Am semnat lista cu cele 20 de solicitări ale primarului general (VIDEO)
12:03 - Dramă la Campionatele Mondiale din Spania: Doi concurenți au murit chiar în timpul probei de traitlon
11:58 - Ce părere are Alexia Eram despre Victor Slav. Reacția lui Aris