Voucherele de vacanță îi țin pe români în țară. Care sunt cele mai căutate destinații

Voucherele de vacanță îi țin pe români în țară. Care sunt cele mai căutate destinații
Voucherele de vacanță îi țin pe români în țară foto: plaja.ro

După ce cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate începând cu luna mai, acest fapt a condus spre o  creștere  a căutărilor pentru vacanțe în România,  mai ales că acestea sunt valabile doar în țară.

Atât distribuirea voucherelor de vacanță pentru 2022,  cât și expirarea tichetelor nefolosite din anii anteriori (din 2019 și 2020) la finalul lunii iunie, au condus spre această creștere a numărului de rezervări în țară, conform well-street.ro.

Unde aleg românii să folosească voucherele de vacanță

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul național – aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 și 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulți români să profite de ele pentru vacanțe în țară. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuți‟, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

De asemenea, tichetele vechi au contribuit mult la creșterea cererilor mai ales în luna iunie. Astfel că, pentru a nu pierde oferta, turiștii români au profitat de voucherele rămase și au făcut rezervări în special la malul mării. În acest fel, în luna iunie  operatorii din turism au înregistrat cea mai mare creștere din ultimul timp.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Constanta (@constanta)

Cum arată prețurile

Cât despre rezervări, datele Travelminit.ro arată cele mai căutate destinații pentru sezonul estival. Astfel că, 35% dintre rezervări în cele mai mari orașe, 22% din rezervări au fost făcute pentru litoral, 14% la munte și 12% în stațiunile balneoclimaterice.

În luna iulie, tarifele medii pentru o noapte de cazare au crescut cu 24% la nivel general față de anul precedent.

Tariful mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 lei în 2021 la 143 lei în anul acesta, reprezentând astfel  o creștere  pentru litoral cu 21%. Creșteri au fost înregistrate și la munte: de la 98 la 118 lei pentru o noapte de cazare la munte (cu 25% mai mult), conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)