Zegrean, despre sesizarea PNL: Declararea neconstituțională a articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaților va atrage și alte consecințe (VIDEO)

Zegrean, despre sesizarea PNL: Declararea neconstituțională a articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaților va atrage și alte consecințe (VIDEO)

Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale, a subliniat că Parlamentul are dreptul prin Constituție să refuze ridicarea imunității unui parlamentar, informează B1 TV.

”Parlamentul are posibilitatea să refuze astfel de cerere (de ridicare a imunității). Dacă nu ar avea posibilitatea, atunci ar scrie în Constituție că nu se mai duc în Parlament, că-i arestează sau că Parlamentul este obligat să dea încuviințarea. Tocmai de aceea vorbim despre imunitatea parlamentară: în anumite situații, parlamentul să poată să oprească arestarea sau trimiterea în judecată a membril lor. De asta s-a inventat imunitatea”, a declarat Zegrean.

El a mai spus că dacă liberalii au dreptate și articolul din regulamentul Camerei Deputaților nu este constituțonal, acest fapt ar putea atrage și alte consecințe. Totuși, președintele CCR nu a dat mai multe amănunte.

”Ei (liberalii) contestă constituționalitatea unui text din Regulamentul Camerei Deputaților, anume articolul 157. Dacă acesta ar fi declarat neconstituțional, asta ar atrage și alte consecințe”, a afirmat preșdintele CCR.

PNL contestă la CCR atât hotărârea Parlamentului din 9 iunie privind respingerea solicitării DNA de începere a urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, cât şi prevederile alin. (7) al art. 157 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care au stat la baza deciziei plenului. 

Zegrean, despre sesizarea PNL: Declararea neconstituțională a articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaților va atrage și alte consecințe

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`