Serbia critică planul gardului maghiar, avertizând că imigranții vor folosi alte rute, inclusiv prin România

Serbia critică planul gardului maghiar, avertizând că imigranții vor folosi alte rute, inclusiv prin România
Foto: aktual24.ro

Serbia critică planul gardului maghiar, avertizând că imigranţii vor găsi alte rute, inclusiv prin RomâniaSerbia a criticat marți planul Ungariei de a construi un gard la frontiera cu Serbia, avertizând că imigranții vor găsi alte rute de tranzit, inclusiv prin România.

Ministrul sârb al Muncii, Aleksandr Vulin, a afirmat că gardul construit în Ungaria nu va face decât să crească tarifele percepute de traficanţii de persoane, permitându-le infractorilor să câştige mai mult şi să fie în mai mare siguranţă. De asemenea, acesta a mai precizat că imigranții vor găsi rapid rute alternative, prin România, Croaţia, Bosnia-Herţegovina şi Bulgaria, anunță Mediafax.

„Mă tem că acest gard nu va face decât să crească tarifele percepute de traficanţii de persoane, permitându-le infractorilor să câştige mai mult şi să fie în mai mare siguranţă”, a declarat Vulin.

„Ungaria transmite un mesaj greşit întregii lumi, Europei şi imigranţilor, acela că Serbia nu poate exercita influenţă asupra vecinului nordic”, a adăugat ministrul sârb al Muncii.

Ungaria a început luni lucrările de construire ale gardului anti-imigranţi la frontiera cu Serbia. Gardul anti-imigranţi, care ar trebui să fie gata în câteva luni,va avea 4 metri înălțime, va costa 21 de milioane de euro şi se va întinde de-a lungul celor 175 km de graniță cu Serbia. Conform ministrului de Externe al Ungariei, gardul va fi construit în zonele cele mai expuse la presiunea imigranţilor. (Detalii AICI)

Peste 80.000 de refugiaţi au ajuns deja pe teritoriul maghiar în 2015, dintre care 80% provin din ţări afectate de războaie, precum Siria, Irak sau Afganistan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`