Noi reguli în Grecia: Ce trebuie să faci dacă te infectezi cu COVID-19 în vacanță

Noi reguli în Grecia: Ce trebuie să faci dacă te infectezi cu COVID-19 în vacanță
SUrsa foto: Freepik @ andreas

Turiștii din Grecia infectați cu COVID-19 sunt liberi să se deplaseze și să utilizeze mijloacele de transport, atâta timp cât poartă mască de protecție, potrivit noilor protocoale.

Deși sunt sfătuiți să se autoizoleze, vor putea călători cu avionul, feribotul sau alte mijloace de transport cu condiția să poarte tot timpul mască medicală. Potrivit noilor protocoale, turiștii vor putea alege dacă doresc să rămână în autoizolare și doar pentru numărul de zile pe care le-au rezervat. Mai precis, camerele de hotel nu vor fi considerate spații de carantină, conform deciziei privind protocoalele de sănătate emise de ministerele Sănătății, Turismului și Economiei, potrivit news.gtp.gr.

În cazul în care pacientul are nevoie de spitalizare, acesta este transportat cu ambulanța sau prin orice alt mijloc necesar la cel mai apropiat centru de sănătate.

Grecia a ridicat la începutul lunii mai toate restricțiile legate de COVID la intrarea în țară. De atunci, tuturor călătorilor, indiferent de țara lor de origine, li se permite intrarea fără restricții. Cu toate acestea, în ciuda faptului că nu mai solicită turiștilor un certificat care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea, autoritățile ar putea recomanda în curând tuturor să poarte mască în diferite spații publice interioare, deoarece cazurile de infectare cu COVID au crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.

113.373 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 și 150 de decese au fost raportate în ultimele șapte zile, în Grecia.

Noua variantă – BA.2.75 provoacă îngrijorări

Cu şase valuri de infecţii în mai puţin de doi ani şi jumătate, nu se poate vorbi de sezonalitatea virusului SARS-CoV-2, atrag atenţia specialiştii.

Specialiştii estimează o creştere semnificativă a numărului de infecţii şi în România, după ce, urmând tendinţa din ultimele săptămâni.

”Cu şase valuri în nici doi ani şi jumătate, nu putem discuta (încă) despre sezonalitatea infecţiei cu SARS-CoV-2. Dacă era un virus sezonier, ar fi trebuit să avem anotimpul toamnă/iarnă de 3 ori într-un an”, atrage atenţia dr. Marius Geantă, preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină InoMed, citat de Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`