Cum funcționează Google Cloud Platform? Cum îți faci backup pentru date? Hai să aflăm!

Cum funcționează Google Cloud Platform? Cum îți faci backup pentru date? Hai să aflăm!

Google Cloud Platform, ca parte din Google Cloud, oferă o infrastructură pentru găzduirea de aplicații, sisteme sau website-uri. Companiile, în funcție de nevoile lor, aleg diferite soluții cloud: server virtual privat, servicii de cloud computing sau hosting. Google Cloud Platform (GCP) este astfel una dintre soluțiile flexibile cloud care te poate ajuta să îți scalezi afacerea, să garantezi rularea serviciilor fără downtime și să îți stochezi în siguranță datele companiei.

Ce este Google Cloud Platform?

Google Cloud Platform a fost lansat de Google în 2008, odată cu lansarea unui produs numit Google App Engine. Acesta ajuta utilizatorii să își construiască și lanseze aplicații web online. De la Google App Engine înainte, Google a continuat să dezvolte produse menite să susțină experiența utilizatorilor în platforma cloud.

Soluția Google Cloud Platform oferită de FOTC îți oferă practic flexibilitate în ceea privește scalabilitatea afacerii, adaptare imediată la nevoile sistemului și, ca atare, costuri pay-as-you-go pentru resursele consumate. Toate acestea se află sub garanția tehnologiilor sigure și stabile Google.

Cum îți creezi un cont Google Cloud Platform?

  • Navighează la Google Cloud Console unde vei avea de completat un formular de înscriere care începe cu adresa ta Gmail.
  • Activează verificarea în doi pași, ținând cont că în pașii următori vei fi obligat să completezi date precum cele de pe card sau alte opțiuni de plată.
  • Vei fi direcționat apoi către website-ul Google Cloud Platform, iar ca utilizator nou vei vedea o invitație să activezi o perioadă de testare gratuită și un voucher pentru folosirea în platformă. Google îți oferă un voucher valoric de 300$ care poate fi folosit în 12 luni, însă prin colaborarea cu FOTC poți obține un voucher de 500$ pentru primele tale investiții în GCP.
  • După logare și acceptarea voucherului valoric, vei putea verifica în bara GCP suma rămasă de cheltuit și numărătoarea inversă a zilelor în care poți profita de voucher.
  • Mai departe, îți poți seta bugetul disponibil de consum din secțiunea ”Billing”. Google te va anunța când bugetul tău a fost consumat, așa că te poți asigura că nu vei consuma mai mult buget decât ți-ai planificat pe serviciile cloud. Setarea acestei alerte nu înseamnă oprirea consumului, ci doar notificarea ta în această direcție.
  • Pe pagina de home, vei putea consulta numeroase statistici despre serviciile folosite și consumul acestora.
  • Mai departe, în meniul din stânga poți naviga prin toate produsele și instrumentele GCP disponibile.
  • În orice moment poți verifica statusul perioadei tale de testare gratuită sau poți face un upgrade la un cont plătit din bara de meniu.

Ce opțiuni de backup de date îți oferă Google Cloud Platform?

Când vine vorba de stocare de date în cloud, există mai multe lucruri ce trebuie luate în calcul. În primul rând, trebuie stabilit de care clasă de stocare aparțin datele care trebuie stocate (date multiregionale, care sunt accesate des, date din website sau din aplicațiile mobile etc).

De altfel, în cloud există numeroase locuri pentru stocarea datelor, dar care sunt opțiunile tale efective de stocare?

Cloud Storage, o opțiune pentru companii de orice mărime

Primul gând la îndemână când vine vorba de stocare de date este un loc de stocare de date primare precum video-uri, fotografii sau documente. Pentru astfel de documente există Cloud Storage, cu diferite maniere de stocare și un instrument foarte eficient din punct de vedere costuri.

De ce este Cloud Storage în GCP un serviciu de încredere?

  • Tranziție ușoară către clasele de stocare mai ieftine atunci când sunt atinse anumite praguri sau versiuni ale datelor
  • Are numeroase locații de stocare încât poți optimiza timpul de răspuns sau poți crea un plan de recuperare în caz de dezastru
  • Transfer de date simplificat și rapid
  • Spațiu de stocare pentru documentele arhivate
  • Eficient din punct de vedere costuri prin stocarea datelor în diferite clase în funcție de importanță: stocarea standard fiind cea mai scumpă variantă, în timp ce stocarea arhivelor este cea mai ieftină variantă

Dacă vrei să creezi backup în Google Cloud Platform, poți automatiza sesiuni de backup cu Cloud Scheduler. Acesta este un program care îți permite să programezi orice task virtual, inclusiv backup de date, task-uri big data sau operațiuni ce țin de infrastructura cloud.

Cloud Storage este doar una dintre opțiunile de stocare disponibile după conectarea în Google Cloud Platform. De la stocare în buckets și până la depozite de bigdata, performanțele GCP sunt în continuă creștere și scalabile pentru orice companie. Fie că ai sub conducere o companie multinațională, un IMM sau ești un antreprenor care vrea să stocheze toate datele companiei în cloud, experții certificați FOTC te pot susține pas cu pas în alegerea și configurarea opțiunilor GCP potrivite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:12 - Călin Georgescu a citat din manifestul lui ”Unabomber”, într-una din cărțile scrise de el. Acesta a fost unul dintre cei mai temuţi terorişti din istorie, care ura progresul
21:02 - Ce spune Cristela Georgescu despre rolul femeii. „Au anihilat, inclusiv din mentalul lor, au castrat bărbatul”
20:54 - Concluzii îngrijorătoare, după un program de monitorizare desfășurat de Ministerului Educației. Ce diferență există între elevii din rural și cei din urban
20:45 - Marian Rasaliu, după ce Marcel Ciolacu a anunțat că o susține pe Lasconi în turul 2 al prezidențialelor: „PSD este un partid 100%, eminamente, îndreptat înspre valorile europene” (VIDEO)
20:35 - Ce se întâmplă cu participarea lui Călin Georgescu în cursa prezidențială. Ce ar putea CCR să decidă
20:16 - SIE: România a devenit o prioritate a acțiunilor ostile ale Rusiei, inclusiv atacuri cibernetice, scurgeri de informații și sabotaje
20:06 - Provocarea „Superman” face noi victime. Cinci copii au ajuns la spital, în județul Mureș
20:04 - Reacția șefului NATO după ce Călin Georgescu a spus că va „evalua” scutul de la Deveselu
20:01 - Vlad Nistor, după ce serviciile secrete au declasificat datele despre Călin Georgescu: “Informațiile acestea sunt năucitoare. Este un atac la securitatea noastră națională” (VIDEO)
19:43 - Cum se reflectă criza politică în economie. Boloș: Băncile nu mai împrumută Guvernul. E o perioadă destul de incertă