Alina Gorghiu, despre majorarea indemnizațiile parlamentarilor: A acorda prioritate demnitarilor înseamnă să începem această reformă cu stângul

Alina Gorghiu, despre majorarea indemnizațiile parlamentarilor: A acorda prioritate demnitarilor înseamnă să începem această reformă cu stângul
Foto: Facebook/Alina Gorghiu

Victor Ponta și Gabriel Oprea își aduc acuze reciproce în scandalul măririi indemnizațiilor demnitarilor. Premierul susține că nu a fost de acord cu majorarea salariilor demnitarilor și că veniturile acestora ar trebui majorate odată cu cele ale tuturor bugetarilor, în vreme ce vicepremierul susține că ideea de creștere a salariilor liderilor statului aparține guvernului și lui Victor Ponta. (Detalii AICI)

În acest conflict intervine și copreședintele PNL Alina Gorghiu. Aceasta afirmă că Victor Ponta încearcă un alibi, dar, în realitate, a fost complice la adoptarea ordonanței.

„E absurd ce comunică premierul Victor Ponta în privința ordonanței de mărire a salariilor demnitarilor.

Ca întotdeauna când e pus în dificultate, ca urmare a unei decizii a Puterii, Victor Ponta a încercat un alibi: a lipsit din țară, nu l-a informat nimeni, e străin de planurile coaliției de guvernare, se fac lucruri pe sub mână, fără știrea lui.

În realitate, însă, Victor Ponta se dovedește că a fost complice la adoptarea ei (vicepremierul o confirmă) și se ferește de răspundere cum știe mai bine: mințind, chiar cu riscul de a fi ridicol.

Dacă și-a pierdut autoritatea în coaliția de guvernare, dl Ponta are un motiv în plus să demisioneze”, scrie liderul PNL pe Facebook.

Copreședintele PNL este de părere că reforma salarizării în domeniul bugetar trebuie să fie transparentă, iar demnitarii nu trebuie să aibă prioritate la creșterea indemnizațiilor.

„E necesară reforma salarizării în domeniul bugetar, dar, fără transparență și dezbatere publică, nu va fi decât o nouă lege strâmbă, care va crea noi nedreptăți. Sunt multe anomalii care trebuie corectate în ceea ce privește salarizarea în sistemul public, iar acordarea unor salarii decente, adecvate funcțiilor, este o măsură de stimulare a performanței în administrația de stat. 
Cred, însă, că a acorda prioritate demnitarilor – prin ordonanță și nu printr-o lege care să beneficieze de o largă dezbatere în Parlament -, a-i separa atât de brutal de cetățenii care i-au ales, înseamnă să începem această reformă cu stângul”, mai scrie Alina Gorghiu.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`