Rusia a emis o bancnotă de 100 de ruble, însă este respinsă de ATM-uri. Care este motivul

Rusia a emis o bancnotă de 100 de ruble, însă este respinsă de ATM-uri. Care este motivul
Sursa: Hepta/ Sputnik / Evgeny Yepanchintsev

Noua bancnotă de 100 de ruble a Rusiei nu va fi introdusă în circulație prea curând din cauza dificultăților cauzate de ieșirea de pe piața rusă a furnizorilor occidentali de bancomate și de servicii la punctele de vânzare din cauza războiului din Ucraina.

Banca Centrală a Rusiei a introdus joi aceasta noua bancnotă de 100 de ruble – care înfățișează Turnul Spasskaya al Kremlinului, pe față, și Memorialul Rzhev al soldatului rus, pe verso,– cu durabilitate mai mare și caracteristici de securitate îmbunătățite, potrivit The Moscow Times.

Bancnotele ar putea fi folosite abia după un an

Îngrijorările cu privire la circulația noii bancnote au apărut după ce principalii producători americani de bancomate și terminale pentru punctele de vânzare, NCR și Diebold Nixdorf, au părăsit Rusia ca răspuns la invazia din Ucraina.

„Având în vedere situația geopolitică, este greu de imaginat că dezvoltarea pieței ruse va fi o prioritate”, a declarat Kommersant.

Aceștia au avertizat că noile bancnote ar putea fi imposibil de utilizat din cauza refuzului furnizorilor de servicii de a le emite actualizări.

Șeful-adjunct al Băncii Centrale, Serghei Belov, a spus că va dura între șase luni și un an pentru ca bancomatele și casele de marcat rusești să actualizeze echipamentele care vor recunoaște noile bancnote.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`