Turul ciclist al Sibiului închide Transfăgărășanul. De când vor fi aplicate restricțiile

Turul ciclist al Sibiului închide Transfăgărășanul. De când vor fi aplicate restricțiile
Foto: Hepta/hepta photo agency / Lucian Muntean

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează că se va închide temporar circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan , luni, 4 iulie, pentru a se desfășura Turul Ciclist al Sibiului,   notează Agerpres.

Mai exact,  în intervalul orar 10.00 – 17.30 se va închide circulaţia la km 115+926 – km 116+808 (închidere tunel). De asemenea, între 10.00 – 12.00, la km 130+800 – km 147+785 (Bălea Cascadă – localitatea Cârţişoara).

Circulaţia se închide pe Transfăgărăşan pentru desfăşurarea Turului Ciclist al Sibiului

Clubul Sportiv Sibiu Sport Project, sub egida Federaţiei Române de Ciclism şi a Uniunii Cicliste Internaţionale este cel care se ocupă de organizarea  Turului Ciclist al Sibiului.

Încă din anul 2011, atunci când a avut loc  prima ediţie,  Turul Sibiului a devenit  cea mai titrată competiţie ciclistă organizată în țara noastră şi totodată una dintre cele mai importante din sud-estul Europei.

De asemenea, turul a găzduit echipe naţionale, Continentale, Pro-Continentale şi, în premieră pentru România, World Tour.

Pe parcursul celor 11 ediții organizate până în prezent, au participat  ciclişti renumiți. Printre ei se numără Egan Bernal care este câştigător al Turului Franţei în  anul 2019, dar și  Primoz Rogli, el fiind câştigător al Turului Spaniei tot în anul 2019.

Astfel că, în ediția  din acest an, cursă de categoria 2.1, va găzdui în perioada 2-5 iulie un număr de 28 de echipe.  Printre ele aflându-se și şase de World Tour (BORA-hansgrohe, Israel-Premier Tech, Jumbo-Visma, Lotto Soudal, Astana Qazaqstan şi Cofidis), conform sursei citate.

Liber la vizite pe Transfăgărășan

Reamintim că, de la mijlocul lunii iunie, circulaţia rutieră s-a  redeschis  pe Transfăgărăşan (DN 7C), conform Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Miercuri, 15 iunie, începând cu ora 8, se va deschide circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule”, spun reprezentanții CNAIR, citați de agerpres.

Reprezentanţii CNAIR precizează că au reuşit, în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să efectueze lucrările necesare pentru curăţarea şi pregătirea drumului cu două săptămâni mai devreme faţă de termenul obişnuit, respectiv 1 iulie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:11 - Accident cu patru mașini pe cel mai aglomerat bulevard din București: Circulația rutieră se desfășoară pe o singură bandă
22:03 - O firmă din China scoate la vânzare bilete pentru o expediție în spațiu. Care este prețul pe care trebuie să îl plătească o persoană
22:02 - România face teste pentru producția proprie de stridii în Marea Neagră. Experimentul este desfășurat cu un specialist din Italia
22:02 - Ludovic Orban: Cine votează cu Simion la prezidențiale, de fapt, votează cu Ciolacu (VIDEO)
21:59 - Ludovic Orban, despre AUR: „Ăla nu este partid, ăla este, practic, o încropeală politică în care nu contează decât un singur om, care este antidemocrație, iar acel om n-are niciun istoric, n-a făcut nimic la viața lui” (VIDEO)
21:48 - Ludovic Orban, după ce liderul PNL i-a cerut lui Lasconi să se retragă: “Ciucă trebuie să țină ciocu’ mic. Și eu îi spun nea Ciucă, retrage-te pentru că te chinui degeaba. Distrugi și mai tare imaginea liberalismului” (VIDEO)
21:36 - Elon Musk pregătește mașini electrice mai ieftine pentru anul viitor
21:34 - Orban: Nu vi se pare ciudat că în afară de Ciolacu sunt atâția iepuri printre candidați? Geoană, fost PSD-ist, Cristi Diaconescu, fost PSD-ist, Ana Birchall, fostă PSD-istă, Ciucă, cel mai mare iepure, și iepurele adevărat – Simion (VIDEO)
21:31 - Expunerea la lumină, pe timp de noapte, poate avea efecte grave asupra organismului. Ce boli putem dezvolta din cauza poluării luminoase
21:16 - Care e suma uriașă pe care ar fi plătit-o Laura Crișan pentru asasinarea tatălui său