Turcia: Erdogan l-a desemnat pe premierul demisionar să formeze noul guvern

Turcia: Erdogan l-a desemnat pe premierul demisionar să formeze noul guvern
Foto: thenationalherald.com

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, l-a desemnat pe premierul demisionar Ahmed Davutoglu să formeze un nou guvern, la o lună după alegerile câștigate de partidul său, informează AFP, potrivit Agerpres.

Partidul lui Erdogan a câștigat alegerile din 7 iunie cu 40,6 la sută din voturi, dar a pierdut majoritatea absolută, ceea ce deschide calea către formarea unui guvern de coaliție.

Davutoglu declarase anterior că se așteaptă să primească mandatul de a forma un nou guvern: ”astăzi președintele îmi va acorda probabil mandatul pentru a forma un guvern. După primirea mandatului, voi cere organizarea de întrevederi cu toate partidele politice”.

După ce primește mandatul, el își va putea forma echipa într-un termen de 45 de zile. Dacă nu va reuși, există perspectiva organizării de noi alegeri.

Până în acest moment nu se știe dacă partidul lui Erdogan va forma o coaliție cu partidul Acțiunii Naționaliste, care este de dreapta, sau cu Partidul Republican al Poporului, ce reprezintă opoziția social-democrată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`