Dacă este să ne raportăm la prețurile pe care le oferă litoralul românesc față de cel din Bulgaria, observăm o mare diferență între cele două țări din acest punct de vedere.
În fiecare sezon estival, românii care planifică să meargă în vacanță în una din cele două locații, se întreabă care ar fi cea mai bună alegere, tocmai din acest considerent, și anume calitatea serviciilor în raport cu prețurile.
Conform playtech.ro, între cele două țări există diferențe mari inclusiv când vine vorba de cât costă o cafea și un suc.
Atunci când vine vorba de vacanțe, bugetul reprezintă motivul principal pentru care turiștii caută din timp locații, prețuri, servicii, care să fie pe placul lor.
În Bulgaria, pentru un suc natural de fructe poți plăti 6,99 leva (adică 17,65 lei), iar un irish coffee costă aproximativ 6.90 leva. De asemenea, pentru cocktailuri cu alcool veți scoate din buzunar 13,90 de leva (35 lei), însă puteți găsi și oferte de tipul două la preț de unul, astfel că veți plăti 17,5 lei pe un cocktail.
În schimb, dacă este să ne raportăm strict la cazare, lucrurile stau altfel din punct de vedere al tarifelor. Prețurile sunt considerate a fi mai avantajoase în Bulgaria, pentru că majoritatea pachetelor turistice acoperă și regimul de cazare all inclusive, ceea ce este întâlnit destul de rar.
Astfel că, în stațiunea Nisipurile de Aur la un hotel de 4 stele un sejur de 5 nopți pentru două persoane este de 650 de euro , iar în Mamaia rar găsești cazare la banii aceștia, însă fără regim all inclusive.
În plus, cât despre prețurile la mâncare, pe litoralul din Bulgaria puteți găsi o pizza de exemplu, pentru care să plătiți 9.90 leva (adică 25 lei).
În schimb, dacă este să ne raportăm la prețurile la mâncare de pe litoralul românesc, acestea sunt destul de exagerate. De exemplu, în Mamaia pentru o porţie de hamsii va trebui să plătiți 44,5 lei, aproape 10 euro.
De asemenea, pentru un sejur la mare, agenții de turism au anunțat deja că turiștii vor scoate din buzunar cu cel puţin 15% mai mult decât în 2021.
„Tarifele au crescut între 15 şi 20 %, evident, creşterea cea mai mare se înregistrează pe vârful de sezon, acolo unde şi cererea este cea mai mare, de altfel. Cu toate acestea, ne aşteptăm la o vară foarte plină”, spunea Corina Martin, agent de turism, conform sursei citate.