Companiile pentru vaccinurile împotriva Covid-19, BioNTech și Pfizer, au anunţat că vor începe în a doua jumătate a lui 2022 testarea pe oameni a unui vaccin de generaţie următoare care are în vedere protejarea împotriva unei game extinse de coronavirusuri, conform Reuters.
Astfel, experimentele lor includ vaccinuri de îmbunătăţire a celulelor T, create pentru a proteja împotriva bolilor în cazul în care virusul devine mai puternic şi vaccinuri cu pancoronavirus, care protejează împotriva mutaţiilor lor.
Firma germană de biotehnologie a transmis că obiectivul său este de ”a oferi o protecţie durabilă faţă de variante”.
În prezent, cele două companii pentru vaccinurile împotriva Covid-19 discută cu autorităţile de reglementare versiunile îmbunătăţite ale vaccinului, care a fost creat pentru a proteja populația împotriva variantei Omicron.
Astfel că, din cauza mutației persistente a virusului în noi variante, care conduc totodată spre scăderea memoriei imunitare umane, au sporit căutările companiilor, guvernelor şi organismelor de sănătate pentru instrumente de protecţie cât mai puternice.
De exemplu, BioNTech a spus că lucrează la antibiotice de precizie, care ucid superbacteriile care sunt rezistente la antiinfecţioase, conform G4media.
Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat că deocamdată nu există motive semnificative de îngrijorare în ceea ce privește subvariantele tulpinii Omicron despre care cercetătorii sud-africani spun că ar putea arunca Africa de Sud într-un nou val pandemic. Medicul a comentat situația, luni seară, la „Actualitatea” cu Tudor Mușat.
„Pentru variantele de care vorbesc cercetătorii sud-africani, nu cred că avem încă motive de îngrijorare semnificative. Sunt două variante de cercetare, două subvariante ale tulpinii Omicron, care, sigur, trebuie urmărite de lumea științifică, care sunt urmărite inclusiv de Organizația Mondială a Sănătății, dar nu sunt încă variante îngrijorătoare. Așa cum ne așteptăm de la Omicron și de la virusul SARS-CoV-2, el se adaptează și încearcă să găsească modalități de a supraviețui, astfel încât de la o subvariantă la alta devine mai contagios și încearcă să găsească metode prin care să învingă imunitatea pe noi o dobândim în urma infecției sau în urma vaccinării”, spune Beatrice Mahler.