Salariații nu vor mai fi verificați la domiciliu, începând de vineri, pe perioada în care se află în concediu medical

Salariații nu vor mai fi verificați la domiciliu, începând de vineri, pe perioada în care se află în concediu medical
Foto: brodermaninternalmedicine.com

Salariații nu vor mai fi verificați la domiciliu, începând de vineri, pe perioada în care se află în concediu medical, potrivit unui act normativ publicat marți în Monitorul Oficial.

Controalele erau făcute până acum în cazurile în care erau suspiciuni cu privire la acordarea concediilor de incapacitate temporară de muncă.

Legea nr. 183/2015, prin intermediul căreia se elimină posibilitatea verificărilor la domiciliul salariaților aflați în concediu medical, a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 496 din 7 iulie și va intra în vigoare vineri, potrivit avocatnet.ro.

Salariații au dreptul, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005, să beneficieze de concediu medical și de indemnizație pentru incapacitatea temporară de muncă provocată de bolile obișnuite sau de accidentele suferite în afara muncii.

Deputații s-au pronunțat prin vot final asupra proiectului de lege, aceștia motivând că prevederile referitoare la verificarea salariaților sunt excesive.

„Reglementarea este excesivă și, în practică, s-a constatat că absența de la domiciliu a persoanei beneficiare de concediu medical nu reprezintă un motiv de suspendare a drepturilor”, scrie în raportul prin care s-a propus abrogarea dispozițiilor prin care angajații puteau fi verificați pe perioada concediului medical.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`