Comisarul de poliție din Baltimore a fost concediat din cauza numărului mare de crime din oraș și a protestelor din primăvară

Comisarul de poliție din Baltimore a fost concediat din cauza numărului mare de crime din oraș și a protestelor din primăvară
Foto: theguardian.com

Comisarul de poliție din orașul american Baltimore, Anthony Batts, a fost concediat de primarul orașului, din cauza numărului mare de crime din oraș, dar și din cauza protestelor din primăvară, declașate după ce un tânăr de culoare a murit în arestul poliției, scrie The Guardian.

Astfel, primarul Stephanie Rawlings-Blake a declarat, miercuri după-amiază, că a decis să-l înlocuiască pe Batts, care a condus departamentul de poliție în ultimii trei ani. Comisarul adjunct Kevin Davis va prelua funcția ca comisar interimar.

„Familiile sunt obosite să simtă durere și eu sunt de asemenea”, a spus Stephanie Rawlings-Blake.

„Avem nevoie de o schimbare. Nu a fost o decizie ușoară, dar este una în interesul oamenilor din Baltimore. Aceștia merită mai mult”, a mai precizat primarul.

Moartea tânărului de culoare a condus la revote în masă în Baltimore, oamenii protestând pentru faptul că Freddie a murit în custodia poliției.

Mulți oameni sunt supărați de modul în care oamenii de culoare sunt tratați de către poliția din Statele Unite ale Americii.

Moartea Freddie Gray este ultima dintr-o serie de cazuri în SUA, unde oamenii de culoare au murit după contactul cu poliția.(Detalii AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
`