Modernizarea a 13 kilometri de linii de tramvai și achiziționarea a jumătate din Muzeul Storck, pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei

Modernizarea a 13 kilometri de linii de tramvai și achiziționarea a jumătate din Muzeul Storck, pe ordinea de zi a Consiliului General al Capitalei
Foto: Facebook

Modernizarea a 13,5 kilometri de linii de tramvai şi a peroanelor, dar şi achiziţionarea unei cote de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck se numără printre proiectele pe care le vor dezbate miercuri consilierii generali ai Capitalei, transmite Agerpres.

Şedinţa va începe la ora 10.00, iar pe ordinea de zi figurează 40 de proiecte de hotărâre, dar există şi alte şase propuneri care ar putea fi incluse pe ordinea de zi suplimentară.

Consilierii generali urmează să dezbată şase proiecte care vizează lucrări de modernizare a 13,5 kilometri de linie de tramvai cale dublă, dar şi a peste 20 de peroane. Cele şase proiecte prevăd aprobarea indicatorilor tehnico-economici, totalizând investiţii de peste 862 de milioane de lei. Pe aceste artere circulă tramvaiele 3, 14, 16, 36, 44, 45, 46. Durata de realizarea a investiţiilor este 18 luni (din care 12 luni durata de execuţie).

Potrivit referatului de aprobare, necesitatea şi oportunitatea lucrărilor este impusă de starea tehnică precară a liniilor de tramvai. Unul dintre obiective este şi asigurarea unei infrastructuri modernizate pentru noile vagoane de tramvai de 36 de metri. Totodată, investiţiile propuse sunt prevăzute în Planul de Mobilitate urbană 2016-2030.

Primăria Capitalei ar putea achiziţiona, prin exercitarea dreptului de preempţiune, o cotă de 1/2 din imobilul Muzeul Frederick Storck şi Cecilia Cuţescu-Storck, situat în str. Vasile Alecsandri nr. 16. Primarul general al Capitalei va fi împuternicit să iniţieze procedura pentru achiziţionare, prin aparatul de specialitate. Conform referatului de aprobare, imobilul figurează în Lista monumentelor istorice cod B-II-m-B-17947 şi datează din anul 1914.

Are o suprafaţă totală de 1.361 mp, cu şapte corpuri construite. În prezent, muzeul funcţionează ca filială a Muzeului Municipiului Bucureşti, instituţie publică de cultură de interes local, în baza unui contract de comodat cu moştenitorii imobilului, Alvaro şi Alexandru Botez, care au oferit imobilul din str. Vasile Alecsandri pentru expunerea şi conservarea colecţiei. Pe 7 decembrie 2021 a fost depusă din partea unuia dintre cei doi proprietari înştiinţarea privind intenţia de vânzare a cotei de 1/2 din imobil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`