Calciu și Magneziu, două minerale vitale sănătății: Află care este legătura dintre cele două suplimente

Calciu și Magneziu, două minerale vitale sănătății: Află care este legătura dintre cele două suplimente
Foto: B1 TV

Cât de important este calciul și magneziul pentru organism, la ce ajută aceste minerale și ce se întâmplă atunci când neglijăm anumite simptome, sunt câteva dintre întrebările la care Mihai Ungureanu, medic specialist medicină Internă a răspuns miercuri la emisiunea “B1, viața e frumoasă”, moderată de Mihai Jurca.

“Problema calciului și a magneziului și nu doar a acestor două metale, este una actuală, pentru că ea este practic a vieții noastre prezente”, a declarat invitatul emisiunii.

Potrivit medicului specialist, carența calciului apare din cauza mai multor factori, precum procesarea alimentelor, în special din cauza alimentelor împachetate, stilului de viață, stresului și unei alimentații necorespunzătoare.

Rugat să explice care este legătură dintre cele două metale, calciu și magneziu, Mihai Ungureanu a explicat că “simptomele lipsei de calciu și magneziu se suprapun și se modulează”.

“Metabolismul calciului, al magneziului și a potasiului, care este în strânsă legătură cu magneziul, au funcții foarte importante, ele intervin în tot organismul nostru. Este vorba despre funcționalitatea fibrei nervoase, a musculaturii, a organelor interne, dar și a stării noastre psihologice”, a adăugat Ungureanu.

Întrebat care sunt alimentele bogate în calciu și magneziu, Mihai Ungureanu, a spus “lactatele, ouăle, fructele uscate, care sunt bune și pentru digestie, mazărea, fasolea și semințele”.

Carența acestor două minerale esențiale pentru organism poate aduce grave prejudicii funcțiilor metabolice. Una dintre aceste bolii este chiar spasmofilia.

Spasmofilia prezintă o paletă largă de manifestări care nu sunt neapărat grave dar se resimt ca fiind foarte neplăcute de către pacienți. Simptomele acestei bolii se manifestă prin tulburări în întreg organismul și tocmai de aceea ele trebuie luate în serios, tratate, fără a uita consultarea unui medic specialist.

Doctorul specialist în medicină Internă a dorit să atragă atenția asupra faptului că aceste suplimente nu trebuie niciodată “luate după ureche”.

“Chiar dacă simptomele sunt izolate și mai puțin importante, e bine să ne adresăm medicului de specialitate. Dacă vrem să prevenim, trebuie să fim atenți ce mâncăm, să avem un orar al meselor, iar dacă avem tulburări digestive acestea trebuie tratate”, a conchis invitatul.

Calciu și Magneziu – vitale pentru sănătate

Embed: " />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:21 - Cum am ajuns în Schengen cu drepturi depline. Ciolacu susține că o întâlnire cu Blinken a fost decisivă: „Românii nu mai pot fi considerați cetățeni europeni de mâna a doua” (VIDEO)
22:55 - Adriana Bahmuțeanu continuă războiul cu Silvius și Honorius Prigoană: Nu sunt lăsată să-mi țin copiii în brațe. Frații vitregi ne-au jefuit de acest drept. Toată povestea asta ascunde un scop material al lor
22:23 - Circa 1.000 de persoane, posibil să fi fost ucise de ciclonul Chido în teritoriul francez Mayotte. Cea mai puternică furtună din ultimii 90 de ani a pus la pământ cartiere întregi (VIDEO)
21:49 - Damian Drăghici, soluții pentru cei care se simt singuri: „Am un lucru care mi se întâmplă…”
21:26 - Furt la o mănăstire din județul Cluj. Hoții au fugit cu mai multe obiecte prețioase
20:59 - „Voi cum rezistați cu un salariu de 3.500 de lei? Sunt eu singura fraieră?”. Revolta unei tinere în online și valul de comentarii stârnite. Ce sfaturi a primit
20:33 - Un bătrân de 77 de ani din Dolj a fost ucis de propriul fiu. Cum a aflat Poliția
20:12 - Un motan călător a fost găsit după 11 ani, la 1.300 de kilometri distanță: „Ce altceva mai poți face decât să te bucuri?” (VIDEO)
19:39 - Peste 20 de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. Acţiune extrem de dificilă a salvamontiștilor (FOTO)
19:20 - Când va naște Cristina Cioran și în ce relație e cu tatăl copilului: „Comunicăm doar prin terți. Avem niște oameni prin care luăm legătura”