Hotelierii și turiștii din Eforie Nord și Eforie Sud se confruntă cu aceeași problemă – nudiștii

Hotelierii și turiștii din Eforie Nord și Eforie Sud se confruntă cu aceeași problemă - nudiștii
Foto: Hepta MMA / F.F.

Hotelierii din Eforie Nord şi Eforie Sud se plâng de nudişti. Între cele două staţiuni există o plajă unde oamenii scapă de inhibiţii. Din acest motiv, zona devine respingătoare pentru turiști, care nu vor să se mai cazeze acolo, scrie Cancan.

Doar poliția are putere

Legislația în vigoare nu prevede existența plajei pentru nudiști , precum nu există nici reguli pentru funcționarea acestor zone și nici sancțiuni. Astfel, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral nu poate lua nicio decizie.

Hotelierii declară că sunt nemulțumiți de acest lucru, pentru că sunt afectați și turiștii de priveliștea oamenilor ce se plimbă dezbrăcați și nu ezită uneori să facă și „gesturi intime”.

Doar intervenția poliției ar putea soluționa problema. Potrivit Codului penal, fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Plaje gratuite pentru români

Doritorii de a-și petrece vacanța la mare sunt așteptați pe cele 50 de hectare de nisip din Mamaia. Problema turiștilor, care se plângeau pe faptul că prețul unui șezlong este prea mare și nu li se permite să aducă cu ei un cearșaf, a fost soluționată.

Românii vor avea posibilitatea de a merge pe plajă și de a se instala oriunde își doresc. Acest lucru e și practicat deja pe plajele din Mamaia Nord – Năvodari.

„Plajele care nu sunt date în închiriere, atât cele vechi cât şi cele noi vor fi administrate de ABADL. Noile plaje nu vor putea fi închiriate prea repede. ABADL, după ce va recepţiona lucrările are anumite termene pentru a înregistra plajele la cadastru, pentru a le intabula. Apoi, ele trebuie să apară şi în Anexa 12 a Ministerului de Finanţe ca bunuri ale statului român, administrate de ABADL. Până nu va exista această menţiune nu se va putea organiza nicio licitaţie”, explică un specialist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`