Turiștii care vizitează Milano nu se vor putea bucura de fântânile arteziene, Italia raționalizează apa

Turiștii care vizitează Milano nu se vor putea bucura de fântânile arteziene, Italia raționalizează apa
Foto: Pixabay.

Autoritățile din Milano închid fântânile publice pe fondul avertismentelor de raționalizare a apei pe timpul zilei, în timp ce Italia se luptă cu una dintre cele mai grave secete din ultimele decenii.

Stare de urgență în Lombardia iar locuitorii din Milano trebuie să economisească apa

Măsura, care vine după ce regiunea mai largă a Lombardiei a declarat stare de urgență, vizează aproximativ jumătate din cele 100 de fântâni decorative din oraș, câteva dintre ele fiind deja deconectate în weekend, iar restul urmând să fie oprite în zilele următoare.

Fântânile care găzduiesc pești și plante sunt exceptate de la această regulă, la fel ca și fântânile cu apă de băut. Locuitorii din Milano au fost, de asemenea, îndemnați să reducă pe cât posibil consumul de apă acasă.

În plus, locuitorilor și proprietarilor de afaceri li s-a spus să nu-și regleze aparatele de aer condiționat sub 26C pentru a economisi energie, după ce săptămâna trecută unele părți ale orașului au fost afectate de pene de curent, despre care se crede că au fost cauzate de o creștere a utilizării aparatelor de aer condiționat pe fondul temperaturilor ridicate.

Temperaturile sunt în continuare în creștere iar seceta din Italia va deveni și mai severă

Italia se confruntă cu un val de căldură intens și prelungit, temperaturile fiind prognozate să depășească 40 de grade Celsius în unele părți ale țării până la sfârșitul săptămânii.

Seceta s-a extins și la râul Arno, în Toscana, și la Tibru și Aniene, ambele în Lazio, și afectează mai multe lacuri, inclusiv cele din sud.

Seceta a afectat în mod deosebit regiunile nordice, unde râul Po, cel mai lung canal navigabil din Italia, este uscat și lipsa apei face ravagii în toate domeniile, de la agricultură și energie hidroelectrică până la rezervele de apă potabilă.

Fabrizio Curcio, șeful departamentului de protecție civilă din Italia, a declarat luni că nivelul râului Po este cu până la 80% mai mic decât în mod obișnuit, ca urmare a faptului că precipitațiile au fost cu 40-50% sub media ultimilor ani, iar căderile de zăpadă au scăzut cu 70%.

Seceta s-a extins și la râul Arno, în Toscana, și la Tibru și Aniene, ambele în Lazio, și afectează mai multe lacuri, inclusiv cele din sud.

Curcio a declarat că se așteaptă ca starea de urgență să fie anunțată și în alte regiuni, pe măsură ce guvernul stabilește măsuri împotriva secetei, care ar putea include raționalizarea apei pe timp de zi în unele zone. Restricții nocturne privind utilizarea apei sunt deja în vigoare în mai multe orașe din nordul țării ,în timp ce multe dintre acestea depind de aprovizionarea cu apă adusă cu camioane.

Attilio Fontana, președintele Lombardiei, a declarat că seceta este cea mai gravă pe care a cunoscut-o vreodată regiunea. Consecințele secetei din Valea Padului asupra agriculturii sunt estimate la peste 3 miliarde de euro, potrivit Coldiretti, asociația agricultorilor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră