Mașinile electrice, din ce în ce mai practice: Mercedes-Benz Vision EQXX și-a depășit propriul record de autonomie

Mașinile electrice, din ce în ce mai practice: Mercedes-Benz Vision EQXX și-a depășit propriul record de autonomie
Sursa Foto: Flickr.com

Mercedes continuă să inoveze și să stabilească noi recorduri. La începutul acestui an, constructorul german de automobile a lansat oficial conceptul Vision EQXX, cel mai eficient model al mărcii.

De curând, compania a transmis că mașina electrică a parcurs 1.202 kilometri, cu o singură încărcare, într-o călătorie de la Stuttgart la Silverstone în Marea Britanie, stabilind un nou record de autonomie.

Mercedes-Benz Vision EQXX a stabilit un nou record

Călătoria a durat 14 ore și 30 de minute și s-a întins pe 2 zile. Viteza medie a fost de 83 km/h, iar viteza maximă de 140 km/h. Conceptul a pornit de la sediul Mercedes-Benz din Stuttgart, iar prima oprire a avut loc în orașul german Unterturkheim. Au urmat apoi orașele franceze Reims și Calais. Vision EQXX a traversat apoi Canalul Mânecii și a ajuns în Marea Britanie.

Acolo a făcut o scurtă oprire în Brackley, la sediul echipei de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas. Destinația finală a fost legendarul circuit Silverstone.

Potrivit Mercedes, „temperaturile de vară de până la 30 de grade Celsius, împreună cu creșterea densității traficului în jurul Stuttgart și în sud-estul Angliei, au fost cele mai mari provocări în această călătorie”.

În timpul călătoriei, aerul condiționat a fost folosit aproximativ opt ore și a avut doar un impact minim asupra consumului total de energie. De asemenea, Mercedes susține că interacțiunea dintre aripioarele de aer, supapele de răcire și pompe asigură „că unitatea de antrenare electrică menține un echilibru de temperatură extrem de eficient cu un consum minim de energie”, potrivit playtech.ro.

Mercedes-Benz a transmis că va dezvolta în continuare multe dintre tehnologiile vehiculului care vor fi utilizate în viitoarele mașini de serie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`