Profesorii au pufnit în râs când au citit lucrarea unui elev. Cea mai amuzantă perlă de la BAC 2022

Profesorii au pufnit în râs când au citit lucrarea unui elev. Cea mai amuzantă perlă de la BAC 2022
Foto: pixabay.

Elevii au răsuflat ușurați. Sesiunea de vară a examenelor de Bacalaureat s-a încheiat. Absolvenții au început să chefuiască, iar dascălii au fost chemați la „verificat” lucrările de BAC. Ingeniozitatea elevilor atinge cote maxime. O candidată a scris un răspuns, care a devenit cea mai mare perlă de la Limba și Literatura Română din Examenul de Bac 2022.

O perlă de milioane

Potrivit cancan, eleva venea de la un profil real și trebuia să rezolve cerința de la textul argumentativ. Sarcina suna astfel: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă întâlnirea cu o personalitate (istorică, socială, culturală etc) produce sau nu emoție, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din textul Doamna Elena Cuza de Nicolae Grigorescu, cât și la experiența personală sau culturală”.

În rezolvarea acestei sarcini, o elevă a scris: „Personalitățile care mă impresionează pe mine sunt cântăreții de top și fotbaliștii din liga I”. Prin răspuns, eleva a demonstrat cât de slab este nivelul de pregătire și că nu poate face diferența dintre o personalitate și o simplă persoană cunoscută sau o vedetă.

Când vor fi afișate rezultatele la Bacalaureat 2022

  • Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00).
  • Contestațiile pot fi depuse în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi.
  • Afișarea rezultatelor finale este prevăzută pentru 1 iulie.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`