Avertisment de călătorie în Spania: Angajații EasyJet anunță nouă zile de grevă

Avertisment de călătorie în Spania: Angajații EasyJet anunță nouă zile de grevă
Avertisment de călătorie în Spania. Sursa: Hepta/Abaca Press / Patrick Batard

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească, pe cale aeriană, înspre și dinspre Spania că mai multe organizații sindicale au anunțat o grevă a însoțitorilor de zbor ai companiei aeriene EASYJET, în intervalele de timp cuprinse între 1 – 3, 15 – 17 și 29 – 31 iulie 2022, pe toate intervalele orare, la cele 3 baze situate în Barcelona, Palma de Mallorca și Málaga.

În acest context, pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de compania vizată, se arată într-un comunicat emis de MAE.

MAE: Recomandări pentru cetățenii români

În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situația zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate și oficiale și/sau contactând direct operatorul de zbor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al Românei la Madrid la +34 91.734.4004, apelul fiind redirecționat către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și următoarele linii telefonice de permanență, în funcție de regiune:

  • Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202
  • Consulatul General Barcelona: +34 661.547.853
  • Consulatul General Sevilla: +34 648.212.169
  • Consulatul General Bilbao: +34 608.956.278
  • Consulatul Castellon de la Plana: +34 677.842.467
  • Consulatul Ciudad Real: +34 609.513.790
  • Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474
  • Consulatul Almeria: +34 682.733.408

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet: https://www.easyjet.com/en, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:23 - Unul dintre membrii trupei ABBA s-a recăsătorit la aproape 80 de ani. Cine este femeia pe care a ales-o să îi stea alături
23:06 - Rafa Nadal își pregătește revenirea pe teren. Turneul la care a fost înscris
23:00 - Ministerul Afacerilor Externe a reamintit avertismentul de călătorie pentru Liban: „Evitați orice călătorie”
22:44 - Sute de lovituri israeliene în Liban într-o singură zi. Benjamin Netanyahu, către poporul libanez: Războiul Israelului nu este cu voi, ci cu Hezbollah. De prea multă vreme vă folosește drept scuturi umane
22:35 - Trei bărbați din Prahova au intrat în curtea unui vecin și l-au luat la bătaie. Polițiștii au intervenit în scandal
22:35 - Românii, pe primele locuri în topul mondial al sedentarismului. Care sunt motivele pentru care nu facem mai mult sport
22:23 - Diana Stoica: Klaus Iohannis nu adună voturi nici pentru o asociație de proprietari în momentul de față. Un om ca el își dorește tot (VIDEO)
22:03 - De unde a luat naștere expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Această vorbă pune în dificultate mulți români
21:59 - Iulian Paraschiv, despre eventuala candidatură a lui Iohannis la parlamentare: Legile în România și în alte state cu sisteme democratice nu pot fi făcute în favoarea sau în defavoarea unei singure persoane (VIDEO)
21:47 - Lucian Lungoci (PSD): Refuzat la export, Klaus Iohannis îi obligă pe cei de la PNL să-i găsească un serviciu în România. Are o pensie frumoasă, iar acum îi trebuie și un serviciu (VIDEO)