Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Acest dosar, trebuie să fim sinceri, şi pentru noi reprezintă o frustrare. Ne-am implicat foarte mult în această speță (VIDEO)

Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: Acest dosar, trebuie să fim sinceri, şi pentru noi reprezintă o frustrare. Ne-am implicat foarte mult în această speță (VIDEO)
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, că dosarul privind aderarea României la spațiul Schengen reprezintă „o frustrare” deoarece țara noastră s-a implicat foarte mult pentru a avea acest statut și până acum nu l-a obținut.

Șeful statului participă joi și vineri la reuniunile liderilor din UE şi Balcanii de Vest, la Consiliul European şi la Summitul Euro în format extins.

Iohannis, despre aderarea României la spațiul Schengen

„Vă asigur că ne-am implicat foarte mult în această speţă. Echipa mea, echipa guvernamentală şi eu am avut o serie întreagă de discuţii. Chestiunea e complicată şi prin faptul că a trecut mult timp de la evaluarea propriu-zisă”, a declarat Iohannis.

Despre faptul că premierul Croației s-a adresat plenului Parlamentului European privind impulsionarea procesului de aderare, președintele a afirmat că acesta e un pas procedural pentru a obţine avizul Parlamentului European, pas pe care România l-a făcut încă din 2011.

„Se negociază, noi suntem implicaţi în negocieri şi sperăm să avem o soluţie bună pe acest dosar, care, trebuie să fim sinceri, şi pentru noi reprezintă o frustrare”, a continuat Iohannis.

Ce a spus șefa Parlamentului European despre aderarea României la Schengen

Recent, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a susținut că va sprijini intrarea României în Schengen, pentru că i se pare „incorectă şi nenecesară” întârzierea admiterii.

„Rolul meu instituţional este acela de a adresa rugămintea să nu fie folosite scuze politice, când legal şi tehnic au fost atinse toate etapele pentru aderare.

Cred că este timpul să ne uităm serios unii la ceilalţi, în calitate de ţări membre ale UE, pentru că nu există diferenţe de clasă între noi şi nu trebuie să ne ascundem în spatele unor aspecte tehnice”, a spus Metsola.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`