Bloomberg: SUA încurajează companiile agricole și de transport să cumpere mai mult îngrășământ din Rusia

Bloomberg: SUA încurajează companiile agricole și de transport să cumpere mai mult îngrășământ din Rusia
Sursa Foto: Flickr.com

Guvernul american îndeamnă subtil companiile de transport și cele agricole să transporte, respectiv să cumpere mai mult îngrășământ din Rusia, conform unor persoane care au întâmpinat  aceste eforturi, relatează Bloomberg.

Acest fapt vine pe fondul în care frica de sancțiuni a creat o scădere a stocurilor, respectiv  creșterea prețurilor la mâncare.

SUA încurajează companiile agricole și de transport să cumpere mai mult îngrășământ din Rusia

Încercările Casei Albe fac parte din negocierile ce au loc cu implicarea ONU pentru a crește furnizarea de îngrășământ, cereale și alte produse agricole din Rusia și Ucraina, care au fost oprite după începerea războiului din Ucraina.

Mai mulți oficiali  europeni și americani au acuzat Rusia de utilizarea alimentelor ca armă, oprind astfel Ucraina să facă exporturi.

Însă Moscova nu a recunoscut aceste afirmații chiar dacă a ajuns să  atace porturi importante, incriminând astfel  sancțiunile impuse de SUA și aliații săi.

UE și SUA au făcut unele excepții în restricțiile din comerțul cu Rusia pentru a permite transporturile de îngrășăminte. Anul acesta,  exporturile de îngrășăminte din Rusia au scăzut cu 24%.

Rusia și Ucraina reprezintă un sfert din comerțul global

Rusia și Ucraina reprezintă un sfert (102 milioane de tone) din comerțul global cu cereale.

Recent, Washington a trimis un reprezentant la discuțiile propuse de ONU în Rusia  care vizează problema stocurilor, conform unei persoane care a întâmpinat  această situație. Persoana în cauză a stat de vorbă cu cei de Bloomberg sub condiția anonimității.

În schimb, Casa Albă nu a răspuns solicitărilor trimise din partea publicației.

Rusia a solicitat SUA să asigure cumpărătorii și furnizorii că îngrășămintele și cerealele sale nu fac parte din  sancțiuni.  Rusia spune că acest fapt reprezintă o condiție pentru orice mișcare de a debloca transporturile de produse agricole din Ucraina.

„Pentru Rusia, este foarte important ca autoritățile Statelor Unite să trimită un semnal clar că aceste afaceri sunt permise și în interesul securității alimentare globale și că nu ar trebui să refuze să se îndeplinească”, a spus Ivan Tomofeev, un specialist privind sancțiunile de la Consiliul Rus pentru Afaceri Internaționale fondat de Kremlin, conform Digi24.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:21 - Tudose s-a întâlnit cu Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul PSD / Becali declarase că Hrebenciuc l-a rugat să-l ajute pe Simion să ajungă în finala prezidențială (VIDEO)
17:58 - Bărbat arestat după ce și-a bătut și și-a umilit soția și copiii. Pe fiica sa vitregă ar fi agresat-o chiar și sexual
17:49 - Alexandru Kocsis (FD): A înțeles cineva ceva din matematica lui Ciolacu? / Sincer, n-am crezut asta cu Hrebenciuc până am văzut bâlbâielile lui Ciolacu și starea asta de nervozitate (VIDEO)
17:49 - 64% dintre angajații Boeing aflați în grevă resping oferta de creștere a salariului cu 35%. Compania pierde 100 de milioane pe zi, din cauza grevei
17:47 - Primele imagini cu CRBL, după intervenția estetică pe care și-a făcut-o. Cum arată acum artistul: „Sper ca recuperarea să fie ușoară” (FOTO)
17:44 - Guvernul Italiei, criticat după ce i-a glorificat pe soldații dictatorului fascist Benito Mussolini
17:32 - Bogdan Matei (PSD): Dacă mă uit la structura lui, îmi doresc ca Simion să nu fie pus în discuții pentru turul 2 sau, Doamne ferește, să câștige un astfel de personaj alegerile prezidențiale în România (VIDEO)
17:18 - Un adolescent s-a sinucis după ce s-a îndrăgostit de un chatbot AI inspirat din Game of Thrones, spune mama lui. Își dădeau mesaje de dragoste și cu conținut sexual
17:11 - Tânăr de 26 de ani, ucis în parcarea unui mall din Constanța. Trei suspecți au fost prinși
17:09 - Turcia a lansat atacuri aeriene în Siria și Irak după atacul de la sediul companiei naționale aerospațiale turce de lângă Ankara