Află tot ce trebuie să știi despre importanța integrării hranei umede în alimentația câinelui tău!

Află tot ce trebuie să știi despre importanța integrării hranei umede în alimentația câinelui tău!

Tocmai ți-ai luat un cățeluș și vrei să știi cum ar trebui să îl hrănești corect, pentru ca acesta să se dezvolte armonios și să își mențină sănătatea?

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre hrana umeda caini și importanța includerii acesteia în dieta blănosului tău!

De ce este important să alegi cea mai bună hrană umedă câini pentru animalul tău de companie?

Hrana disponibilă pe piață pentru câini este fie cea umedă, fie cea uscată. Chiar dacă de multe ori hrana uscată este suficientă pentru asigurarea alimentației normale pentru un câine adult, hrana umedă este recomandată, de asemenea. Aceasta îi va oferi animalului tău o masă gustoasă și bogată în nutrienții necesari.

Ce avantaje oferă hrana umedă cățelului tău?

  • Este hidratantă – În cazul în care câinele tău nu consumă suficientă apă pe parcursul unei zile, ajungând chiar la deshidratare, ori consumă doar apă cât să supraviețuiască, află că hrana umedă îi poate fi benefică!
  • Este ușor de mestecat – În cazul în care blănosul tău încă nu are dentiția completă ori are probleme cu aceasta, hrana umedă este ideala, fiind ușor de mestecat!

Cum trebuie aleasă hrana umedă, dar și cea uscată?

Pentru alegerea hranei ideale pentru câinele tău, trebuie să ții cont de vârsta și talia acestuia:

  • Hrană umedă starter, potrivită cățeilor de până la 2 luni, dar și pentru cățelușele gestante ori celor care alăptează. Acest tip de hrană are un conținut dublu de nutrienți și un conținut ridicat de proteine, grasimi si carbohidrați, toate aceste substanâe fiind atât de necesare în această etapă de dezvoltare a prietenului tău canin!
  • Hrană umedă junior, potrivită cățeilor în vârstă de până la un an. Deoarece în perioada alăptării greutatea femelelor poate scădea considerabil, hrana umedă junior este recomandată și acestora, cu scopul de a le ajuta să-și redobândească greutatea corporală normală. Atât cățeii cât și femelele au nevoie de un surplus de proteine, iar hrana umedă junior le oferă acestora exact substanțele de care au nevoie: proteine, grăsimi și vitamine.
  • Hrana umedă adulți este recomandată câinilor adulți, mai exact acelor câini care au vârsta cuprinsă între 1 și 7 ani. Având un nivel echilibrat de carbohidrați și proteine, hrana umedă pentru adulți va asigura blănosului tău necesarul zilnic. Atenție însă, deoarece acest tip de hrană este recomandată a fi utilizată complementar, ca o recompensă sau o gustare, și nu ca un regim de alimentație obișnuit, pentru a nu te supune riscului ca animalul tău de companie să devină supraponderal sau chiar obez.
  • Hrana umedă seniori, recomandată după împlinirea vârstei de 7 ani, are rolul de a le păstra vitalitatea și energia cât mai mult timp. Având suficienți nutrienți pentru compensarea lacunelor firești din alimentație, acest tip de hrana trebuie aleasă ținând cont de stilul de viață al câinelui, fie sedentar, fie activ.

De ce este important să-i oferi hrană de calitate prietenului tău canin?

Pe piață vei descoperi rapid că există 3 tipuri de categorii în privința calității hranei pentru câini. Prima este hrana economică, aceasta fiind cea mai stal calitativă. Hrana economică are un procent redus de proteină animală și mulți aditivi artificiali. A doua categorie este hrana Premium, aceasta fiind cea mai recomandată pentru stăpânul de câine convențional, iar ultima categorie este reprezentată de hrana SuperPremium, preferata stăpânilor de câini cu pedigree. Pentru dezvoltarea armonioasă, dar și păstrarea sănătății câinelui tău, este important să studiezi lista de ingrediente din componența produselor utilizate și evită produsele ce conțin coloranți, conservanți sau arome artificiale, deoarece acestea pot afecta sănătatea prietenului tău.

Online, pe NovaFood.ro ai la dispoziție o gamă variată de produse calitative, special create pentru a avea grijă de dezvoltarea și sănătatea prietenului tău canin. Petshop online îți pune la dispoziție mâncare de calitate, dar și jucării și accesorii care îl vor bucura pe blănosul tău!

Date de contact:

Telefon:  +40 724 239 215

Urmăriți B1TV.ro și pe
`