Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol vor fi anchetați în Rusia, anunță presa controlată de Kremlin

Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol vor fi anchetați în Rusia, anunță presa controlată de Kremlin
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Sputnik

Peste 1.000 de militari ucraineni care s-au predat recent la Mariupol au fost duși în Rusia pentru „investigații”, a anunțat miercuri agenția rusă de presă TASS, citând sursele din cadrul autorităților ruse, potrivit CNN.

Peste 1.000 de militari ucraineni din Mariupol, anchetați în Rusia

„Peste 1.000 de oameni din Azovstal au fost transportați în Rusia. Agențiile de aplicare a legii lucrează îndeaproape cu aceștia”, spune o sursă citată de TASS.

Rusia intenționează să aducă în țară și alți prizonieri de război ucraineni, a adăugat sursa respectivă.

În ultima parte a lunii mai, Ministerul rus al apărării susținea că în jur de 1.000 de soldați ucraineni s-au predat după săptămâni întregi de lupte în combinatul Azovstal, cândva ultima redută a rezistenței ucrainene din Mariupol.

La scurtă vreme, Comitetul rus de investigații – care operează drept principala autoritate de anchetă a Kremlinului – anunța că îi va interoga pe „militanții” ucraineni din Azovstal „care s-au predat”.

Partea ucraineană încă nu a făcut vreun comentariu cu privire la materialul publicat miercuri de TASS.

Armata rusă fusese acuzată încă de la începutul lunii mai că deportează populația locală din Mariupol, unul dintre orașele care au fost asediate încă din faza inițială a invaziei lansate în 24 mai și care între timp au căzut pradă trupelor ruse.

La începutul luni mai, primarul din Mariupol, Vadym Boicenko, declara că forța rusă de invazie a deportat deja zeci de mii de persoane către Federația Rusă sau către așa-zisa „republică populară” Donețk. O parte dintre persoanele respective, spunea edilul, au fost duse „la periferia Rusiei, în Orientul Îndepărtat sau în Siberia”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`