Rovana Plumb, despre MRU la șefia SIE: PSD nu susține nominalizarea făcută de președintele Klaus Iohannis

Rovana Plumb, despre MRU la șefia SIE: PSD nu susține nominalizarea făcută de președintele Klaus Iohannis

Rovana Plumb a declarat luni că PSD nu îl susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE și a ținut să precizeze că „PSD este un partid unit, stabil, solidar, care știe ce are de făcut și acționează politic normal”.

Plumb a declarat că social democrații au luat măsuri clare, bune pentru populație până acum, iar următoarele proiecte sunt finalizarea planului național de transport și legea salarizării.

Președintele interimar al PSD a ținut să menționeze că și „coaliția e funcțională și va continua guvernarea”.

Însă, despre decizia politică a Biroului Permanent privind nominalizare președintelui României pentru SIE, Plumb a declarat că „PSD nu susține nominalizarea făcută de președintele Klaus Iohannis”.

Iar motivele enumerate sunt faptul că nominalizarea a fost făcută într-un mod netransparent, fără să existe consultare, „PSD nu renunță la principiul ca un partid să nu aibă toată puterea” și a precizat că în 2012, la moțiunea de cenzură, PSD a votat împotriva guvernului Ungureanu.

În același timp, PSD se află în comunicare permanentă cu premierul Victor Ponta, partidul este stabil, are o echipă de conducere și funcționează în parametri normali, a adăugat social democrata.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`