Teodor Atanasiu, despre formarea unei majorități parlamentare: Nu susținem un guvern minoritar din care să nu facem parte (VIDEO)

Teodor Atanasiu, despre formarea unei majorități parlamentare: Nu susținem un guvern minoritar din care să nu facem parte (VIDEO)
Foto: Captură video

Vicepreședintele PNL a vorbit în cadrul emisiunii „Dosar de politician” despre o posibilă majoritate parlamentară alături de UNPR.

„Dacă actualul guvern cade, vom fi în postura de a începe negocierile pentru formarea unei majorități”, spune Atanasiu.

„Nu susținem un guvern minoritar din care să nu facem parte”, subliniază acesta.

În ceea ce privește compromisurile pe care liberalii le-ar face, Atanasiu spune că „nu așa se pune problema. Întâi trebuie să ne punem de acord asupra unui program, de guvernare, apoi pe împărțirea funcțiilor”.

Despre ideea de bază în programul de guvernare susține că „cetățeanul român trebuie să se descurce în Europa. Să fie un cetățean sănătos, care să poată munci, să poată avea o afacere, să fie educat și să fie cult. Două motoare economice pentru aceste obiective: atragerea investițiilor și creșterea consumului în România”.

Întrebat dacă susține un guvern de uniunea națională, Atanasiu spune că nu este cazul pentru că „nu suntem într-o situație atât de disperată”.

Atanasiu menționează că în cadrul negocierilor cu UNPR nu se vor face promisiuni privind o eventuală alianță în 2016 – „ne-am propus să candidăm pe liste proprii, fără alianță”.

Teodor Atanasiu, despre formarea unei majorități parlamentare

Urmăriți B1TV.ro și pe
`