Sistemele americane de lansare multiplă HIMARS așteaptă în Europa aprobarea de transfer din partea lui Biden

Sistemele americane de lansare multiplă HIMARS așteaptă în Europa aprobarea de transfer din partea lui Biden
Foto: Abaca Press / JIM LO SCALZO

Statele Unite au promis un transfer anticipat al sistemelor americane de lansare multiplă HIMARS în Ucraina. Acest lucru a fost declarat de secretarul adjunct al Apărării al SUA pentru Afaceri Politice, Colin Kahl, scrie Unian.

Pentagonul a plasat sistemle în Europa, pentru a asigura livrarea liberă, iar acum se așteaptă ca Biden să aprobe transferul lor în Ucraina. Înainte de utilizare, SUA va oferi instructaj personalului militar ucrainean.

„Acestea sunt cu siguranță sisteme care trebuie instruite. Credem că va dura aproximativ trei săptămâni. Ei trebuie să știe nu numai cum să folosească sistemele, ci, desigur, cum să întrețină sistemul – așa că gândiți-vă la logistică, întreținere și acele lucruri. așa. Vor trece câteva săptămâni până la finalizarea acestui antrenament”, a răspuns Kahl.

Ce include pachetul de ajutor

Președintele american, Joe Biden, a anunțat ieri, 1 iunie, un nou pachet de arme pentru Ucraina , inclusiv sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS, arme de precizie care pot lovi ținte la o distanță de până la 80 de kilometri.

De asemenea,  pachetul de ajutor va include : sisteme de rachete de artilerie foarte mobile și muniție; radare anti-artilerie; radare de supraveghere aeriană; Javelin și module de comandă și lansare pentru ei; arme antitanc; obuze de artilerie de calibru 155 mm; elicoptere Mi-17; vehicule tactice; piese de schimb și echipamente.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`