Cum stă… situația: să-ți achiziționezi un boiler electric orizontal sau vertical?

Cum stă... situația: să-ți achiziționezi un boiler electric orizontal sau vertical?

Apa caldă este o parte importantă a confortului vieții de zi cu zi. Din păcate însă, uneori apar probleme, provocate fie de imperfecțiunile sistemelor de termoficare din orașe, fie de inexistența unor rețele, în mediul rural. Pentru a depăși astfel de neajunsuri, cea mai bună decizie constă în achiziționarea unui model performant de boiler electric.

Un astfel de echipament îți permite să îți produci singur apa caldă, utilizând în acest scop energie electrică. Astfel, nu mai depinzi de nimeni altcineva în ceea ce privește asigurarea unei stări permanente de bine, acasă.

Criterii la cumpărarea unui boiler electric

Există două criterii fundamentale, luate în calcul de fiecare cumpărător, atunci când achiziționează un astfel de echipament. Este vorba despre capacitatea de a prepara un volum suficient de apă caldă și de nivelul de consum al energiei electrice. Cu alte cuvinte, decizia trebuie luată pornind de la o bună evaluare a necesităților de consum din locuință.

Astfel, pentru ca alegerea să se dovedească inspirată, trebuie ținut cont dacă echipamentul va fi folosit pentru bucătărie, pentru baie sau pentru întreaga casă și, de asemenea, este necesar să fie avut în vedere și numărul de locuri de consum al apei calde: dușuri, căzi și chiuvete, precum și numărul de persoane care le folosesc.

Principalele caracteristici ale unui boiler electric sunt volumul rezervorului și puterea electrică. În funcție de spațiul în care va fi amplasat, poate să conteze și modul în care este amplasat: orizontal sau vertical. Iată caracteristicile câte unui produs reprezentativ pentru fiecare categorie!

Boiler electric orizontal Ariston Velis Evo Wi-Fi

Cu o capacitate de 80 de litri, încălzitorul de apă Velis Wi-Fi combină perfect performanțele avansate, liniile moderne și materialele hi-tech pentru a oferi un produs ideal pentru nevoile utilizatorului, fiind capabil să asigure apă fierbinte în numai 50 de minute.

Sistemul inovator cu două rezervoare, specific modelelor din gama Velis, asigură încălzirea rapidă. Fiecare rezervor este dotat cu un element individual de încălzire, astfel încât poate să funcționeze independent. Afișajul tactil Blue Tech furnizează multiple informații utile. În plus, interfața de afișare permite programarea ușoară și precisă a următorului moment în care dorești apă caldă, precum și a temperaturii acesteia.

Având doar 27 de centimetri adâncime și posibilitatea de a fi montat orizontal, gama Velis Evo oferă o flexibilitate deosebită în găsirea locului potrivit pentru încălzitorul de apă.

Boiler electric vertical Ferroli Titano Twin

Echipamentele de acest tip sunt dotate cu două rezervoare de stocare, pentru o utilizare optimă a puterii electrice și o pregătire și folosire în cele mai bune condiții a apei calde menajere.

Unul dintre avantajele oferite de produs este protecția specială anticalcar Blue Forever, care garantează funcționarea pe o perioadă lungă de timp, evitând depunerea calcarului. În plus, funcția anti-legionella elimină periodic orice bacterie sau microorganism, evitând apariția problemelor de sănătate.

Panoul de control digital permite selectarea și afișarea temperaturii apei din rezervor. De asemenea, este posibilă realizarea unei economii la energie electrică de până la 20%, datorită faptului că, prin intermediul funcției Smart, echipamentul își ajustează automat consumul de energie în funcție de obiceiurile utilizatorilor.

Alege modelul potrivit de boiler electric și asigură-te că tu și cei dragi aveți parte în permanență de confortul și armonia normale pentru un cămin ideal!

Urmăriți B1TV.ro și pe
`