Solistul de la Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov, cetăţeni de onoare ai judeţului Iaşi

Solistul de la Zdob şi Zdub şi fraţii Advahov, cetăţeni de onoare ai judeţului Iaşi
Foto: Hepta/MMA / Zoltan Lorencz.

Solistul trupei Zdob şi Zdub, Roman Iagupov, precum şi fraţii Vitalie şi Vasile Advahov, reprezentanții Republicii Moldova la Eurovision, au devenit cetățeni de onoare ai județului Iași.

Artiștii moldoveni au reușit să obțină locul șapte cu melodia „Trenuleţul”. Piesa transmite un mesaj unionist și patriotic.

Artiștii moldoveni au primit o distincție importantă

Decizia a fost a luată, miercuri, 25 mai, în plenul Consiliului Judeţean Iaşi. Prin acordarea acestei distincții, autoritățile ieșene au apreciat contribuția artiștilor la dezvoltarea relațiilor între cei  care trăiesc pe cele două maluri ale Prutului.

„Prin piesa Trenuleţul, cei trei artişti au promovat legătura puternică între România şi Republica Moldova, dar în acelaşi timp nu puteam avea ambasadori mai buni pentru legătura feroviară Iaşi-Chişinău-Odesa pe care ne-o dorim cu toţii. Sperăm ca atât Odesa, cât şi celelalte comunităţi din Ucraina să nu fie afectate de acest război nemilos”, a declarat Costel Alexe, şeful Consiliului Județean Iaşi, citat de news.ro.

Participanții la Eurovision, decorați de Maia Sandu

Maia Sandu i-a primit, zilele trecute, la Președinția Republicii Moldova pe membrii formației „Zdob și Zdub” și pe frații Vasile și Vitalie Advahov, care s-au clasat pe locul 7 la ediția din 2022 a concursului Eurovision, unde au interpretat „Trenulețul”, o piesă cu mesaj unionist.

„Avem nevoie de acest lucru mai ales acum, când am pornit cu pași hotărâți pe drumul integrării europene – un drum pe care vom reuși inclusiv prin talent și valoare. În semn de apreciere a acestei valori, precum și pentru talent artistic, originalitate și activitate de creație prodigioasă, le-am acordat astăzi lui Roman Yagupov și fraților Vasile și Vitalie Advahov ‘Ordinul de Onoare’. La fel, am acordat Diplome de Onoare pentru echipa proiectului Eurovision 2022″, a declarat Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`