Medicii unui spital din România au confundat varicela cu pişcăturile de purici. De ce se tem rudele pacientului să facă o reclamaţie oficială

Medicii unui spital din România au confundat varicela cu pişcăturile de purici. De ce se tem rudele pacientului să facă o reclamaţie oficială
Sursa: Freepik

O femeie a fost plimbată între două spitale din localităţi diferite, după ce medicii au confundat varicela cu pişcăturile de purici.

Pacienta a ajuns prima dată la spitalul din Horezu, apoi la unul din Râmnicu Vâlcea și a fost adusă înapoi la Horezu, moment în care familia sa a decis să o ia acasă.

Medicii au confundat varicela cu pişcăturile de purici

Soțul femeii, un bărbat în scaun cu rotile, a chemat salvarea după care a primit un telefon de la spital: „Să mă duc să o iau înapoi, că e muşcată de purici”, a declarat soţul pacientei.

Şi-a trimis fiica după ea, dar între timp femeia a făcut o criză, așa că a fost redirecţionată la Spitalul din Râmnicu Vâlcea: „S-a dus acolo. Acolo i-a spus că n-o primeşte, că are varicelă”, a mai transmis bărbatul.

Directorul unităţii medicale din Horezu a aflat de caz abia când a fost sunat de echipa observator, pentru un punct de vedere.

„Nu, nu sunt la curent”, a declarat Constantin Popescu, director spital Horezu.

„Noi o să facem o analiză în consiliul medical vedem exact ce şi cum, eventualele lucruri pot fi analizate şi în consiliul colegiului medicilor dacă într-adevăr este o eroare sau…”, a adăugat Constantin Popescu.

Spitalul se scuză şi spune că din lipsă de medici nu poate asigura gărzi pentru toate specialităţile, chiar şi în zi de sărbătoare, și cum pacienta a ajuns la urgenţă într-un astfel de moment, nici laboratorul de analize nu ar fi funţionat după program normal, potrivit observatornews.ro

Rudele pacientei se tem să facă o reclamaţie oficială

Familia femeii se teme să facă o reclamaţie oficială conducerii spitalului.

„Cui să-i spunem doamnă, că ştiţi cum sunt oamenii, după aia poartă pică şi nu ştii cum rezolvă viaţa, poate mâine-poimâine o să se ducă iară şi o s-o cunoască şi…”, a declarat fiica pacientei.

Potrivit sursei citate, Spitalul din Horezu nu este la primele acuzații grave. În anul 2019, o fetiță trimisă acasă cu tratament pentru o afecțiune ORL a făcut convulsii în farmacia din fața unității medicale.

De asemenea, tot în același an, familia unui bărbat care a murit după ce a făcut o clismă în spital, a dat în judecată unitatea pentru malpraxis. Acuzațiile nu au putut fi probate însă în instanță, iar ancheta nu a găsit niciun vinovat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`