Andrei Hrebenciuc, audiat la DNA în dosarul Poștei Române

Andrei Hrebenciuc, audiat la DNA în dosarul Poștei Române
Foto: ziuanews.ro

Andrei Hrebenciuc s-a prezentat joi la sediul DNA, unde va fi audiat ca martor în dosarul Poștei Române, informează B1 TV.

Andrei Hrebenciuc este cercetat sub control judiciar și în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.În ordonanța procurorilor DNA se arată că Poșta Română a fost folosită în anul 2011 pentru a distribui 14.280 de felicitări de Crăciun, destinate electorilor fostului ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, din județul Bacău.

Procurorii vorbesc despre anumite servicii acordate unei firme de Poșta Română, totul fiind dirijat de fostul secretar de stat Marius Constantin Fecioru. Pentru favorizarea acestei societăți, angajați ai Poștei Române, chiar persoane cu funcții de conducere ar fi avut diverse beneficii. DNA dă ca exemplu în acest sens preluarea de la ministerul comunicațiilor, a corespondenței ministrului Valerian Vreme, corespondență constând în aproximativ 15.000 de felicitări de Crăciun. Este vorba despre preluarea acestor felicitări destinate alegătorilor din Bacău și transmiterea lor pentru a fi distribuite cu asumarea costurilor de Poșta Română.

Fostul ministrul al Comunicațiilor a declarat că felicitările au fost plătite din banii săi.

„Am fost chemat în calitate de martor, s-au lămurit lucrurile în privința neimplicării, sunt și dovezile că ele au fost făcute de fabrica de timbre și au fost platite”, a explicat Valerian Vreme, la ieșirea de la sediul DNA.

Referitor la dosarul Microsoft, Vreme a spus că încă nu a fost chemat pentru declarații.

„Dosaru s-a disjuns, eu cu Funeriu suntem disjunși. Nu am fost chemați niciodată la DNA. Suntem la dispoziția instituțiilor. Eu cred că lucrurile au evoluat normal, s-a văzut că nu aveam acea implicare”, a spus fostul ministru.
 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`