Politicienii pro-ruși s-au plâns șefului Delegației UE la Chișinău. Ce nemulțumiri au avut oamenii lui Dodon

Politicienii pro-ruși s-au plâns  șefului Delegației UE la Chișinău. Ce nemulțumiri au avut oamenii lui Dodon
Foto: Hepta/Sputnik / Sputnik / Miroslav Rotar.

Membrii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au întâlnit cu Jānis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, cu care au discutat despre ultimele evenimente din țară, în special despre perchezițiile și reținerea ex-președintelui, Igor Dodon.

Politicienii pro-ruși s-au plâns europenilor

„Acțiunile actualei puteri pot fi calificate drept intimidare și răfuială cu opoziția parlamentară, dar și încercare de a insufla frica în cetățenii Republicii Moldova pe fundalul problemelor acute de ordin socio-economic”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, citat de tv8.

Politicienii pro-ruși  au subliniat faptul că „actuala putere ignoră vădit și intenționat inițiativele legislative promovate de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor”.

La rândul său, Zinaida Greceanîi, a declarat că învinuirile care îi sunt aduse fostului președinte sunt „neargumentate, iar intenția celor de la guvernare este de a destabiliza și dezbina societate”.

Tot marți, autoritățile ruse au venit cu o reacție, după ce au aflat că proprietățile lui Igor Dodon sunt percheziționate. Liderul socialiștilor fiind susținătorul regimului putinist.

„Este chestiunea internă a Republicii Moldova. Suntem alarmați că din nou, o asemenea practică este aplicată în raport cu cei care sunt susținători ai dezvoltării relațiilor de prietenie cu Rusia. Ne-am dori să fim siguri că lui Igor Dodon îi vor fi respectate drepturile legale”, a precizat Dmitrii Peskov pentru presa rusă.

Igor Dodon se consideră victima regimului Sandu

Fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți până la 7 ani de pușcărie.

„În ultimii ani au fost multe atacuri și am trecut prin diferite campanii de calomniere și de acuzații nefondate. Totuși, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur și simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacții negative la public.

Îmi pare rău că s-a procedat în așa mod. Până și în politică trebuie să existe omenie și e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziției”, a declarat Igor Dodon, după ce a fost reținut de ofițerii CNA.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`