Dacă Rusia va opri livrările de gaze, Germania va porni termocentralele pe cărbune

Dacă Rusia va opri livrările de gaze, Germania va porni termocentralele pe cărbune
În imagine: Robert Habeck, ministrul german al Economiei. Sursă foto: Hepta - DPA Images / Bernd von Jutrczenka

În situaţia în care Rusia va opri livrările de gaze, Germania intenționează să repornească termocentralele pe cărbune. Ministrul german al Economiei, Robert Habeck, va prezenta un decret de urgenţă care va permite Guvernului să facă acest lucru.

În situația în care vor apărea probleme de aprovizionare, producţia de electricitate a Germaniei va fi direcţionate cu prioritate spre industrie şi încălzirea locuinţelor, de aceea se va recurge la capacităţile nefolosite alte termocentralelor pe cărbune.

Germania va reporni termocentralele pe cărbune

În decretul elabora de Guvernul de la Berlin, se arată că eliminarea cărbunelui trebuie făcută până în 2030, însă, până atunci, termocentralele trebuie menținute în rezervă.

„Necesitatea unor capacităţi suplimentare de generare pe cărbune apare numai atunci când există un deficit de aprovizionare cu gaze sau dacă există ameninţarea unei crize a gazelor iar consumul de gaze naturale pentru producţia de electricitate trebuie să fie redus”, se precizează în decretul de urgenţă, potrivit Agerpres.

„Trebuie să finalizăm eliminarea cărbunelui în Germania până în 2030. Acest lucru este mai important ca niciodată în criza actuală. Însă în drumul spre acel obiectiv, pe termen scurt, trebuie să ne consolidăm măsurile preventive şi să menţinem termocentralele pe cărbune în rezervă, o perioadă mai lungă de timp”, se mai arată în decret.

Germania vrea să impună un embargo asupra petrolului rusesc cu sau fără acordul Ungariei

Robert Habeck, ministrul german al economiei susține că este dezamăgit că UE nu a ajuns la un acord în ceea ce privește embargoul asupra petrolului din Rusia. De asemenea, acesta a adăugat că Germania ar fi dispusă să renunțe la participarea Ungariei în luarea acestei decizii, pentru a accelera procesul.

„Dacă președinta Comisiei Europene va spune că facem asta (impunerea embargoului – n.r.) în format de 26 fără Ungaria, eu voi susține varianta aceasta”, a declarat Robert Habeck told the la postul Deutschlandfunk.

„Dar nu am auzit încă acest lucru din partea UE”, a adăugat ministrul german al economiei, înaintea unei întâlniri cu lideri politici și industriași la Forumul Economic de la Davos.

Dintre cele 27 de țări UE, Ungaria este cel mai vocal critic al unui embargo împotriva țițeiului din Rusia.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)