Accident la un aeroclub din Mureș. Elev de 21 de ani grav rănit, ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale

Accident la un aeroclub din Mureș. Elev de 21 de ani grav rănit, ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale
Beautiful summer landscape with motor-powered paraplane flying in the sky

Un elev în vârstă de 21 de ani din cadrul aeroclubului teritorial a fost grav rănit după ce a căzut cu paraşuta în incinta aerodromului din Târgu Mureş. Acesta a fost diagnosticat cu traumatism cranio-facial, fractură de coloană cervicală şi contuzii pulmonare.

Potrivit unui comunicat emis de Aeroclubul României, accidentul s-a produs ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale.

Starea tânărului este deosebit de gravă

Reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au anunțat că starea tânărului este deosebit de gravă și urmează să fie supus unei intervenții chirurgicale.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Transporturi Aeriene Mureş s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, unde au constat faptul că cele sesizate se confirmă, tânărul fiind transportat de urgenţă la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Mureş.

„A fost adus în serviciul de reanimare din cadrul UPU SMURD. El a ajuns la spital cu traumatism prin cădere de la alt nivel, traumatism cranio-cerebral, traumatism cranio-facial, fractură de coloană cervicală şi contuzii pulmonare. Starea lui este deosebit de gravă. Era în comă indusă şi urma să fie supus unei intervenţii chirurgicale în blocul operator Neurochirurghie”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, potrivit news.ro.

Aeroclubul României: A suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale

„Astăzi, 24 mai 2022, în jurul orei 12.00, un elev paraşutist al Aeroclubului Teritorial ‘E. Carafoli’ Mureş, aflat la al 17-lea salt în cadrul cursului de obţinere a licenţei, a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a paraşutei principale, luând contact dur cu solul, paraşuta principală şi cea de rezervă fiind încurcate şi deschise parţial. Au fost luate imediat măsurile necesare conform procedurilor standard, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către personalul solicitat prin Serviciul de Urgenţă 112.

Au fost informate toate autorităţile competente în astfel de situaţii, iar inspectori ai Autorităţii de Investigaţie şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (AIAS) urmează să investigheze cauzele care au dus la acest accident. Conducerea Aeroclubului României a dispus oprirea activităţii de paraşutism în toate aerocluburile teritoriale, până la stabilirea cauzelor accidentului”, a precizat Aeroclubul României, într-un comunicat de presă postat pe site.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`