Şeful Pentagonului Lloyd Austin: Strategia generală a lui Vladimir Putin în Ucraina este „necunoscută”

Şeful Pentagonului Lloyd Austin: Strategia generală a lui Vladimir Putin în Ucraina este „necunoscută”
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Alex Edelman

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin a declarat luni că strategia „generală” a preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în războiul militar cu Ucraina este „necunoscută”.

„Am observat că armata rusă a procedat foarte lent şi fără succes pe câmpul de luptă”

Ca răspuns la întrebarea dacă Vladimir Putin recurge la utilizarea alimentelor, energiei şi imigraţiei ca forme de presiune, şeful Pentagonului a răspuns că liderul de la Kremlin a utilizat „o serie de pârghii încă de la început”.

Președintele rus Vladimir Putin „a intenţionat să utilizeze forţa masivă, viteza şi puterea foarte rapid” pentru a ocupa Kievul şi a înlătura Administraţia Ucrainei, dar a eşuat, a specificat Lloyd Austin, conform Mediafax.

„Am observat că armata rusă a procedat foarte lent şi fără succes pe câmpul de luptă şi ne-am aştepta ca preşedintele rus să utilizeze alte pârghii de putere sau alte instrumente de putere şi exact acest lucru îl face, dar din punctul de vedere al strategiei generale, aceasta este necunoscută”, a explicat Lloyd Austin, potrivit Antena3.ro.

Unde a greșit Vladimir Putin

Conform unui expert din Japonia, președintele rus Vladimir Putin nu a luat în calcul un lucru când a decis să atace Ucraina, a susținut analistul japonez Naoka Yoshino, pentru publicația Nikkei Asia. Astfel, ceea ce trebuia să fie o luptă de trei zile în Ucraina, terminată cu eliminarea conducerii și ocuparea țării, s-a transformat într-un război în toată regula, de peste 70 de zile, în care armata Rusiei s-a făcut de râs.

Potrivit ziare.com, Naoka Yoshino a susținut că Vladimir Putin nu a fost capabil să elaboreze o strategie de succes în Ucraina deoarece a fost agent sovietic al Serviciilor Secrete din Germania de Est și a rămas cu mentaliatea și gândirea de acolo.

În sufletul său, Putin a rămas un spion, spune Yoshino. Or elaborarea unei strategii de război nu aparține acestei profesii, în care Putin doar colecta informații.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`