Liderii PNL s-au întâlnit cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a discutata despre Codul Fiscal

Liderii PNL s-au întâlnit cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a discutata despre Codul Fiscal
Foto: onlinereport.ro

Liderii PNL s-au întâlnit miercuri dimineață cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a discuta despre Codul Fiscal, proiect ce se va dezbate, tot miercuri, în plenul Camerei Deputaților, unde se va supune și la vot, informează B1 TV.

Comisia de Buget a Camerei Deputaților a adoptat luni, în unanimitate, amendamentul PNL la Codul Fiscal. Proiectul propune introducerea cotei de TVA 19% începând cu data de 1 ianuarie 2016. (Detalii AICI)

Noul Cod Fiscal urmează să primească votul final în Parlament miercuri. Amendamentul privind reducerea cotei TVA a fost propus de deputata PNL, Andreea Paul, dar a fost susţinut şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, a declarat, marți, la RFI, că reducerea TVA de la 24% la 19 % „ridică întrebări substanțiale”, arătând că această măsură ar putea afecta progresele făcute de țara noastră în domeniul fiscal.

Nivelul de TVA este reglementat la nivel european şi el nu poate scădea pentru un întreg număr de sectoare sub pragul de 15%. În general, nivelul de TVA din statele membre este observat de Bruxelles în cadrul armonizării creşterii economice şi aşa-numitului „semestru european”.

Comisia Europeană invită acum Guvernul român să păstreze toate progresele care au fost făcute până în prezent în domeniul fiscal şi să facă o analiză de impact, înainte de a lua vreo decizie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`