Bulgaria vine cu soluții pentru ieftinirea carburanților: 50 de litri pe lună la preț redus. Ce prețuri se vor înregistra

Bulgaria vine cu soluții pentru ieftinirea carburanților: 50 de litri pe lună la preț redus. Ce prețuri se vor înregistra
Foto: Unsplash.com

Oficialii din Bulgaria doresc să efectueze o reducere semnificativă de preț la carburanți pentru cumpărătorii persoane fizice, dar cantitatea care poate fi cumpărată la un preț mai redus este limitată.

Reducere la carburanți din partea Bulgariei

Autoritățile bulgare  vor să  introducă un sistem prin care  cumpărătorii care sunt persoane fizice,  vor avea  parte de  reducere substanțială. Aceasta va fi de 25 de cenți pentru un litru de benzină și motorină, în schimb trebuie să fie în limita unui consum de 50 de litri într-o lună.

Ministrul adjunct al Energiei din Executivul de la Sofia, Plamen Danailov a declarat că  “Avem în vedere ca pentru 50 de litri de combustibil pe lună ar trebui să fie la un preț mai mic. O reducere de 25 de cenți pe litru la benzină și motorină”, conform Novinite.

Doar persoanele fizice vor beneficia de această reducere

„Acest lucru se va aplica persoanelor fizice, nu firmelor. Reducerea va fi primită direct, în momentul alimentării „, a adăugat ministrul. Conform acestuia,  50 de litri sunt suficienți și vor fi de ajuns pentru perioadă lungă de timp, a relatat sursa citate.

Ministrul Energiei a mai adăugat și faptul că „Sperăm să clarificăm toate detaliile cu comercianții în această lună și să începem chiar din această lună”.

În schimb, nu au fost comunicate informații cu privire la cum va fi  implementat mecanismul și nici cum vor fi returnați banii de reducere companiilor petroliere. De asemenea, nu se știe dacă de această reducere vor beneficia și  turiștii români, sau dacă ea va viza doar mașinile înmatriculate în Bulgaria, conform Economica.net.

În cazul în care se va și aplica mecanismul iar prețurile vor fi reduse cu 25 de eurocenți pe litru, bulgarii vor plăti cel mai mic preț pentru carburanți din Europa, evident, în limita celor 50 de litri, mai mic și decât prețul plafonat din Ungaria.

Totodată, mai multe state europene au încercat să ajute în această situație. Astfel că  autoritățile din mai multe țări din Europa au luat decizii  pentru a ajuta consumatorii afectați de majorarea prețurilor la carburanți. De exemplu, Polonia a scos TVA, Ungaria, Croația și Slovenia au plafonat prețurile la pompă. În plus, Germania a redus din taxe, pe când Franța oferă o reducere directă.

Cât despre România nu a luat decizii în ceea ce privește  prețurile carburanților pentru cumpărătorii persoane fizice, dar a  introdus o reducere cu 50 de bani  pe litru pentru transportatori.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:24 - MApN: Sistemul PATRIOT aflat în dotarea Regimentului 74 a fost certificat şi va executa serviciul de luptă alături de celelalte capabilităţi ale Forţelor Aeriene
13:23 - Timpii de staționare la granițe se vor reduce cu circa 30 de minute după intrarea în Schengen
13:01 - Spitalul Colentina poate relua internările în cele şase secţii unde acestea au fost suspendate / Alexandru Rafila: „DSP își face datoria. Acest spital este în subordinea Primăriei Capitalei”
12:51 - Donald Trump despre demisia directorului FBI drept ”o zi extraordinară” pentru SUA
12:38 - Cătălin Predoiu: „Aderarea deplină la Spațiul Schengen este un rezultat pentru cetățenii români care au avut atâta răbdare și au îndurat această așteptare”
12:16 - Trei meserii noi au fost introduse în Clasificarea ocupațiilor din România
12:07 - Președintele Coreei de Sud, Yoon, promite că va „lupta până la capăt” și nu regretă că a declarat legea marțială
11:58 - Marcel Ciolacu, după decizia privind aderarea României la Spațiul Schengen: „Un semnal clar că nu vom accepta vreodată să fim cetățeni de mâna a doua în Europa” (VIDEO)
11:45 - Joi se judecă cererea privind suspendarea documentelor desecretizate ale SRI, SIE, MAI și STS. Călin Georgescu este reclamantul
11:28 - Klaus Iohannis, după decizia Consiliului JAI privind aderarea deplină la Spațiul Schengen: „Direcția europeană rămâne singura cale reală de dezvoltare, iar toate forțele politice democratice au obligația de a lucra împreună pentru a păstra nealterat acest parcurs”