Reprezentantul Kremlinului, întrebat dacă Vladimir Putin intenționează să instituie legea marțială în Rusia. Ce a răspuns Dmitri Peskov

Reprezentantul Kremlinului, întrebat dacă Vladimir Putin intenționează să instituie legea marțială în Rusia. Ce a răspuns Dmitri Peskov
Foto: Hepta.ro / DPA Images

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că situația politică internă din Federația Rusă este una stabilă și a negat că președintele rus Vladimir Putin ar intenționa să instituie legea marțială, transmite CNN.

Întrebat dacă Vladimir Putin intenționează să instituie legea marțială în Federația Rusă, Dmitri Peskov a negat: „Nu, asta nu face parte din planuri”.

Avril Haines (SUA): Actualul trend al războiului crește probabilitatea ca Vladimir Putin „să recurgă la mijloace mai drastice, inclusiv la impunerea legii marțiale”

Reprezentantul Kremlinului a întrebarea respectivă în contextul în care, marți, directoarea americană de informații naționale, Avril Haines, declara că „actualul trend crește probabilitatea ca președintele Putin să recurgă la mijloace mai drastice, inclusiv la impunerea legii marțiale, reorientarea producției industriale sau la eventuala escaladare a acțiunilor militare pentru a elibera resursele necesare să își atingă obiectivele pe măsură ce conflictul se prelungește, sau dacă e de părere că Rusia pierde în Ucraina”.

Comunitatea de informații a SUA crede că războiul din Ucraina ar putea să devină și mai imprevizibil în următoarele luni, mai spunea Avril Haines.

„Următoarea lună a luptelor va fi semnificativă, pe fondul încercărilor ruse de a-și revigora eforturile. Însă chiar dacă au succes, nu suntem convinși că luptele din Donbas vor pune capăt efectiv războiului (…). Cum atât Rusia, cât și Ucraina consideră că pot continua să facă progrese din punct de vedere militar, nu vedem la orizont o cale viabilă pentru negocieri, cel puțin pe termen scurt”, adăuga oficialul american.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`