Firea, după criticile aduse lui Ponta în legătură cu politica externă: Nu a fost nicio problemă când Erdogan a fost primit în vizită oficială de către Iohannis

Firea, după criticile aduse lui Ponta în legătură cu politica externă: Nu a fost nicio problemă când Erdogan a fost primit în vizită oficială de către Iohannis
Foto: activenews.ro

Gabriela Firea a făcut un apel către liberali să trateze cu responsabilitate politica externă a României, susținând că a constatat apariția mai multor ”poziții superficiale” în legătură cu acest subiect doar din dorința de a fi atacat Victor Ponta.

„Fac un apel către cei din PNL să trateze cu responsabilitate politică externă a României. Din păcate, în aceste zile, am constatat apariția multor poziții superficiale cu privire la relațiile externe ale României, doar din dorința de a fi atacat premierul României. Aceste poziții nu țin cont de interesele statului român, ba chiar le pot leza din motive politicianiste. Să nu uităm totuși că fostul președinte al României, Traian Băsescu, a fost de vreo patru ori în Azerbaidjan, iar atunci nu părea o problemă pentru nimeni. La fel cum nu a părut o problemă pentru nimeni nici faptul că domnul Erdogan a fost primit în vizită oficială de către președintele Iohannis. Și nici nu este vreo problemă”, a susținut Gabriela Firea într-un comunicat, potrivit Agerpres.

„România știe care sunt parteneriatele sale strategice și știe foarte clar care este drumul său, dar existența unor relații, mai ales economice, cu țări importante din alte zone decât cea Occidentală nu afectează aceste parteneriate. De altfel, majoritatea partenerilor noștri strategici au relații și cu alte zone. Dar, din păcate, politicianismul și superficialitatea întunecă judecata unora, iar acest lucru ar trebui să înceteze”, a mai adăugat Firea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`