MAI: Peste 800 de polițiști vor acționa în cadrul programului "Litoral 2015"

MAI: Peste 800 de polițiști vor acționa în cadrul programului "Litoral 2015"
Foto: bucurestifm.ro

Ministerul Afacerilor Interne va acționa, în cadrul programului „Litoral 2015”, cu peste 800 de polițiști care vor asigura siguranța cetățeanului începând din această săptămână, în stațiunile de la Marea Neagră, potrivit unui comunicat MAI transmis joi Agerpres.

„Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă vor acorda o atenție deosebită misiunilor de căutare și salvare a vieților omenești pe mare (misiuni de tip ‘search and rescue’), protecției obiectivelor aflate în zona de competență, respectării normelor privind ordinea și siguranța navigației în zona de competență”, se arată în comunicat.

În cadrul programului „Litoral 2015, menținerea ordinii și siguranței publice se va realiza prin constituirea de patrule mixte, cu efective de poliție sprijinite de forțe ale Jandarmeriei Române și ale Poliției de Frontieră Române.

Începând cu luna iulie, în sprijinul forțelor MAI din județul Constanța vor fi detașați lunar polițiști de la alte unități teritoriale, din zonele de ordine publică, investigații criminale și criminalistică, iar în funcție de evoluția situației operative, dispozitivul de menținere a ordinii și siguranței publice poate fi suplimentat, precizează sursa citată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`