Liberalii n-au votat pensiile speciale, dar nici nu refuză banii: “Vrem, nu vrem, pensii speciale avem”, “Unde-i lege, nu-i tocmeală”, “Sunt nişte bani pe care mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei”

Liberalii n-au votat pensiile speciale, dar nici nu refuză banii: “Vrem, nu vrem, pensii speciale avem”, “Unde-i lege, nu-i tocmeală”, “Sunt nişte bani pe care mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei”

Legea pensiilor speciale pentru parlamentari a stârnit revoltă în rândul cetățenilor. Potrivit proiectului de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari, votat zilele trecute în Parlament, un parlamentar cu un mandat în Legislativ ar urma să primească o indemnizaţie suplimentară la pensie de aproximativ 1.550 de lei. Două mandate ar urma să fie recompensate cu o pensie suplimentară de 3.100 de lei, iar aleşii cu minimum trei mandate ar urma să-şi adauge la pensie 4.600 de lei în plus, în fiecare lună.

Senatorul Cristiana Anghel a declarat că aleșii merită acești bani pentru că munces mult. Deputatul PSD Marius Manolache „explică pe înțelesul tuturor” de ce parlamentarii trebuie să aibă pensii speciale: „Nu putem să punem egalitate între un demnitar şi un cetăţean normal, fie el muncitor, inginer sau medic”.

Mai mult, s-a vorbit chiar de un blat între PSD și PNL.  Fără ajutorul liberalilor cvorumul necesar de ședință pentru dezbaterea și adoptarea legii pensiilor ar fi fost la limită, adică 280 de parlamentari din 404, iar necesarul era de 278 de aleși.

Cu puțin efort, ținând cont că au existat și 2 abțineri de la votul pe legea pensiilor, liberalii ar fi putut bloca adoptarea legii pensiilor prin boicot la începutul ședinței când propunerea lor de a fi scoasă legea de pe ordinea de zi a fost respinsă.

Această teorie este susținută chiar de un membru PNL. Deputatul Mihăiţă Calimente nici nu se gândește să renunțe la acești bani, chiar dacă nu a votat legea.

”Sunt nişte bani pe care mi-i acordă o lege şi nu găsesc de ce ar fi normal să renunţ la ei”, spune liberalul pentru Gândul.

”Vrem, nu vrem, pensii speciale avem”, a spus și copreședintele PNL Alina Gorghiu, la câteva minute după ce parlamentarii şi-au adoptat proiectul de lege care acordă un supliment de minimum 1.550 de lei la pensie.

Fostul şef al Metrorex, actual deputat PNL, Gheorghe Udrişte, susţine că ia în calcul foarte serios să nu facă cerere pentru a primi cei aproximativ 1.550 de lei, care i s-ar cuveni ca pensie specială pentru mandatul de parlamentar. Cu toate acestea, nu bagă mâna-n foc pentru colegii săi.

”Aşa cum sunt eu în situaţia de acum, nu cred că voi face o cerere. Astea sunt poveşti cu propuneri de donaţii. Unde-i lege, nu-i tocmeală. Când e vorba de bani, nu cred că vor fi foarte mulţi doritori care să încaseze banii şi apoi să doneze”, a declarat Udrişe pentru sursa citată.

Alți liberali sunt reținuți în declarații. Nu spun că vor cere pensia specială, dar nici nu afirmă răspicat că resping această idee.

”Nu vă pot spune acum nimic. Vă voi răspunde când voi face acest lucru sau nu-l voi face. Domnul Anghel Stanciu se grăbeşte, eu nu. Eu să fiu sănătos, mai am încă mulţi ani, despre celelalte vom vorbi la vremea respectivă. Uneori în viaţă nu trebuie să te grăbeşti ca să dai nişte răspunsuri”, a spus liberalul Grigore Crăciunescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`