156 de civili au fost evacuați din uzina Azovstal și au ajuns la Zaporojie. Zelenski: „Aceasta nu este încă o victorie, dar acesta este un rezultat”

156 de civili au fost evacuați din uzina Azovstal și au ajuns la Zaporojie. Zelenski: „Aceasta nu este încă o victorie, dar acesta este un rezultat”
Combinatul Azovstal din Mariupol, Ucraina. Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ilya Pitalev

Președintele Volodimir Zelenski a confirmat că 156 de persoane care au fost evacuate cu succes din uzina Azovstal din Mariupol au ajuns la Zaporojie.

În discursul ținut în noaptea de marți spre miercuri, Zelenski a adăugat că este nevoie de o încetare a focului pentru funcționarea coridoarelor umanitare, potrivit The Guardian.

„A fost nevoie de mult efort”

Președintele ucrainean a subliniat că evacuarea civililor din oțelăria Azvovstal a necesitat multe eforturi și negocieri lungi.

„Avem în sfârșit rezultatul, primul rezultat al operațiunii noastre de evacuare din Azovstal din Mariupol, pe care o organizăm de foarte mult timp. A fost nevoie de mult efort, negocieri lungi și diverse medieri. Astăzi, 156 de oameni au sositla Zaporojie. Femei și copii.

Sunt în adăposturi de mai bine de două luni. Doar imaginați-vă! Un copil are șase luni, dintre care două sub pământ, fugind de bombe și bombardamente. În cele din urmă, acești oameni sunt complet în siguranță. Vor primi ajutor”, a spus Zelenski.

Trupele ruse nu aderă la acordurile de încetare a focului

Cu toate acestea, trupele ruse nu aderă la acordurile de încetare a focului, a adăugat Zelenski.

„Ei continuă grevele masive la Azovstal și încearcă să atace complexul. Dar mi s-a spus de multe ori că nimeni nu poate fi mântuit. Că este imposibil. Și astăzi 156 de oameni sunt în Zaporojie. Aceasta nu este încă o victorie, dar acesta este deja un rezultat. Și cred că există o șansă de a-i salva pe ceilalți oameni”, a continua președintele ucrainean.

„Cu cât mai multe astfel de lovituri, cu atât Rusia este mai departe de civilizație. Din ceea ce se numește civilizație”, a adăugat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`