”Dosar de politician” prezintă pe secretarul de de stat în ministerul Transporturilor, Iulian Matache, care este locotenentul fidel al baronul Marian Oprișan.
După ce Ioan Rus a plecat de la conducerea ministerului, în urma declarațiilor sale idioate, în locul său baronul Marian Oprișan de la Vrancea își va impune un locotenent ascultător, Iulian Matache, baiatul de suflet al președintelui Consiliului Județean Vrancea, în prezent secretar de de stat în ministerul Transporturilor.
Matache a venit la București de la Focșani în anul 2012 și a fost numit tot secretar de stat dar la ministerul Dezvoltării. Viitorul ministru al Transporturilor a condus și Direcţia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea. Ca orice personaj inventat de un baron,Matache a declarat presei că: „Nu aş fi ajuns în această funcţie fără sprijinul, susţinerea şi încrederea preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, căruia îi mulţumesc foarte mult”.
Oprișan este singurul mare baron PSD care nu este la pușcarie sau care nu a fost arestat, însă acesta are un proces de corupție în faza finală la curtea de apel Cluj. În prima instanță Oprișan a fost achitat. În anul 2007, Marian Oprisan era trimis în judecată la Judecatoria Focșani în celebrul dosar de corupție Căprioara. Oprișan și alți angajați ai Consiliul Județean Vrancea sunt acuzțti că, în anul 2004, au cheltuit ilegal 1,9 milioane de dolari, bani veniți de la Ministerul Transporturilor, pentru reabilitarea drumurilor comunale din judet. Comisia de licitație numită de Oprișan ar fi selecționat și ar fi atribuit lucrări de construcție unor firme neeligibile, conduse de apropiați ai aceluiaș Oprișan. Oprișan a făcut tot posibilul ca acest dosar să nu se judece, sau ăa se prelungească cât mai mult.
Președinta Judecătoriei Focșani la acea data era Daniela Matache, soția lui Iulian Matache. Daniela a ajuns între timp președinta Tribunalului Vrancea. Procurorii DNA au cerut strămutarea dosarului de la Focșani, invocând în cerere ca multora dintre magistrații din Vrancea le-au fost repartizate apartamente de serviciu de către inculpate, adică de către Oprișan. În final, dosarul său a ajuns a fi strămutat tocmai la Cluj.