Un oligarh îmbogățit de Vladimir Putin spune că Rusia va pierde războiul: „Este timpul să ne oprim. Nu va exista nicio victorie”

Un oligarh îmbogățit de Vladimir Putin spune că Rusia va pierde războiul: „Este timpul să ne oprim. Nu va exista nicio victorie”
Un oligarh îmbogățit de Vladimir Putin spune că Rusia va pierde războiul. Sursa: Captură video/MSNBC

Un oligarh ucrainean care și-a construit averea cu ajutorul Kremlinului îl denunță acum pe președintele Vladimir Putin.

Vorbind pentru NBC News, în timp ce era în arest la domiciliu în Austria, miliardarul Dmitro Firtash a spus că liderul rus nu poate câștiga în Ucraina și l-a îndemnat pe acesta să se oprească, potrivit Sky News.

Putin „nu va ieși niciodată învingător”

Firtash s-a îmbogățit vânzând gaz natural rusesc în Ucraina și acum se luptă cu extrădarea în SUA, unde se confruntă cu acuzații de conspirație și luare de mită. El se află în arest la domiciliu de opt ani.

„Putin nu va ieși niciodată învingător. Indiferent ce s-ar întâmpla, Rusia va pierde”, a spus acesta.

Miliardarul l-a avertizat pe Putin: „Este timpul să ne oprim. Nu va exista nicio victorie. Cu cât războiul durează mai mult, cu atât va fi mai rău pentru poporul rus, nu doar pentru poporul ucrainean”.

Afirmațiile sale vin în urma celor lui Oleg Tinkov, un oligarh care a numit „masacrul” din Ucraina un „război nebunesc”. Oleg Deripaska a cerut, de asemenea, încetarea războiului, fără a-l critica direct pe Putin.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`