Nicolae Ciucă, întrebat dacă România va livra arme Ucrainei: Analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean la va înainta și vom lua o decizie (VIDEO)

Nicolae Ciucă, întrebat dacă România va livra arme Ucrainei: Analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean la va înainta și vom lua o decizie (VIDEO)
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, discuție cu liderii ucraineni, inclusiv cu Volodimir Zelenski, în Kiev. Sursă foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, după o vizită la Kiev, că autoritățile române analizează solicitările guvernului ucrainean privind furnizarea de arme și vor lua o decizie.

Întrebat dacă, în cadrul vizitei sale, au discutat despre livrarea de arme, Ciucă a răspuns: „Analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și vom lua o decizie. Cea mai importantă perioadă pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost legată de demersurile umanitare și economice”.

Ciucă, discuții în Ucraina despre minoritatea română

Un subiect aparte discutat a fost legat de minoritatea românească din Ucraina.

Președintele Volodimir Zelenski a subliniat că minoritatea română va beneficia de aceleași drepturi în oglindă precum minoritatea ucraineană din România”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Ce au mai discutat Nicolae Ciucă, Volodimir Zelenski și Denîs Șmîhal

Ciucă a mai spus că președintele Zelenski și premierul Șmîhal au apreciat interesul României de a ridica relațiile bilaterale la un nou nivel.

Șeful guvernului de la București a precizat că România va participa la procesul de reconstrucție a Ucrainei atunci când va exista un plan.

Ciucă a mai spus că a fost „bine primită” posibilitatea ca firmele ucrainene să se reloce temporar în România.

„Un alt subiect a fost sprijinul acordat Ucrainei în procesul de integrare în UE. Susținem acest demers, suntem dispuși să acordăm asistență. Am subliniat că e important ca în demers să fie incluse Republica Moldova și Georgia”, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`