Vadim Krasnoselski, șeful regiunii pro-ruse Transnistria: „Cerem Maiei Sandu să scutească comunitatea internațională de speculațiile sale personale”

Vadim Krasnoselski, șeful regiunii pro-ruse Transnistria: „Cerem Maiei Sandu să scutească comunitatea internațională de speculațiile sale personale”
Vadim Krasnoselski, auto-proclamatul președinte al regiunii separatiste Transnistria, a îndemnat-o pe Maia Sandu „să nu vorbească despre ceea ce nu cunoaște”. Sursa: Hepta/Sputnik / Vadim Savitskii

Vadim Krasnoselski, auto-proclamatul președinte al regiunii separatiste Transnistria, a îndemnat-o pe Maia Sandu „să nu vorbească despre ceea ce nu cunoaște” și să scutească comunitatea internațională „de speculațiile sale personale”.

Afirmațiile au fost făcute după intervenția președintelui Moldovei în legătură cu evenimentele din Transnistria, susținând că „intențiile de escaladare pornesc de la forțe pro-război din interior”, potrivit unimedia.info.

„Spre deosebire de doamna Sandu, știm absolut sigur, de unde au venit teroriștii”

Krasnoselski a scris pe Telegram că informațiile oficialilor de rang înalt trebuie verificate și a îndemnat-o pe Maia Sandu să renunțe la concluziile pripite privind sursa atacurilor din regiunea separatistă Transnistria.

Mai ales că președinta spune următoarele: „Există informații despre explozie, dar nu știm nimic despre sursa exploziei”. Spre deosebire de doamna Sandu, știm absolut sigur, de unde au venit teroriștii și în direcția cărui stat au fugit. Vă asigur că nu au nicio legătură cu cetățenii din regiune.

„Cerem Maiei Sandu să scutească de speculațiile sale personale comunitatea internațională, de concluzii pripite și acuzații în adresa cetățenilor regiunii transnistrene. Declarațiile oficialilor, în special de cel mai înalt rang, trebuie să fie bazate pe fapte verificate și a unor informații de încredere”, a scris acesta.

Maia Sandu: „Există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii”

Maia Sandu a declarat, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, că există tensiuni între „diferite forțe din interiorul regiunii” care ar încerca să destabilizeze situația.

„Analizele noastre, la această oră, arată că există tensiuni între diferite forțe din interiorul regiunii, interesate de destabilizarea situației. Acest lucru vulnerabilizează regiunea transnistreană și creează riscuri pentru Republica Moldova.

Condamnăm orice provocări și tentative de a atrage Republica Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară. Chișinăul insistă în continuare asupra soluționării pașnice a conflictului transnistrean”, a conchis președintele Republicii Moldova.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:25 - Împrumuturile statului, aproape de record. Septembrie, una dintre lunile cu cele mai mari împrumuturi din an
12:23 - Adina Săniuță: CCR nu este un organism de la colțul străzii, nu poate să spună că face niște greșeli și după aceea le repară. Ceea ce s-a întâmplat acum este clar un joc al clanului PSD și chiar și PNL (VIDEO)
12:22 - LeBron și fiul său, Bronny James, au făcut istorie în NBA, fiind primul duo tată-fiu care a jucat în aceeași echipă
12:15 - Prin ce a putut să treacă un român după ce a lăsat o recenzie negativă la un hotel din Grecia: „Mă trezesc azi cu mail de la avocatul hotelului”
12:07 - Kazahstanul a aprobat un plan de construire a primei sale centrale nucleare, printr-un referendum. Cetățenii și-au depășit spaima cu privire la expunerea la radiații
11:54 - Alternativa lui ÎPS Teodosie pentru românii care merg la sală: „Nu există exercițiu fizic mai binefăcător și mai complet”
11:48 - Bruxelles a dat o nouă lege privind mașinile diesel. Măsura a fost adoptată după ce mai multe state au adus în discuție interzicerea lor
11:39 - Nobel 2024: Cercetarea cancerului, medicamentele cardiovasculare, microscopul la scară atomică, scriitoarea chineză Can Xue și agenția UNRWA pentru palestiniei printre candidații preferați pentru premii
11:36 - Gabriel Zetea: PSD n-are absolut nicio implicare în deciziile CCR. Judecătorii au fost votați și de PSD, dar și de PNL / PNL și USR s-au transformat în cei mai mari susținători ai Dianei Șoșoacă. O lipsă de maturitate (VIDEO)
11:13 - Cum s-a ales un tânăr de 22 de ani cu dosar penal? Acesta a comis o ilegalitate la pescuit